Trgovinica leta 2020: Trgovina IKA

Težko je pravzaprav v le nekaj kratkih stavkih opisati, zakaj me vedno znova in znova vleče na spletno stran trgovine Ika, še težje pa je opisati, zakaj mi je v zadnjih dveh letih ta trgovinica tako prirasla k srcu. Ika je družinsko podjetje, gospodične so Ikice in že to je super kjut, ampak ni eden od glavnih razlogov (čeprav bi lahko bil). Te namreč najdeš spodaj, močno označene besede pa te peljejo v trgovinico – na lastno odgovornost!!!

In ker vem, da me boste to vprašale – ne, objava ni plačana. Moja ljubezen do Ike in Ikic je zrasla povsem spontano <3 in prav se mi zdi, da v teh prazničnih dneh tisto, kar moje življenje dela lepo, delim s tabo. So pa Ikice za veseli december prijazno prispevale nekaj darilc, ki si jih verjetno že videla na mojem Instagramu – sicer me najdeš tukaj, lepo pa sem prosila tudi za kodo (ni affiliate – jaz od nje nimam nič!), če moraš opraviti kakšne last minute nakupe. S kodo MASA10 Ikice častijo 10 % popust!

#1 Butična, a raznovrstna ponudba

Dejstvo je, da v poplavi velikih trgovskih centrov in znamk, ki tekmujejo predvsem na cenovnem področju, v Sloveniji po mojem mnenju grozno primanjkuje manjših, butičnih trgovinic, ki pa še vedno nudijo raznovrstnost in nekaj za vsakogar.

Ika to vsekakor premore – od planerjev (poglej tega seksi od Mushuplanners), do skodelic (itak tudi Polonapolona skodelice), od nogavičk (če še ne poznaš Slocksov, enjoy, ker so res kul), do piškotov (teli bučini Kuki so božanski). Ampak v vsaki kategoriji imajo le nekaj izdelkov, ne sto. Butično. Prijazno.

#2 Slovensko! Slovensko! Slovensko!

V trgovini Ika ne boš našla tujih znamk, ampak izključno slovenske! Poleg zgoraj naštetih na primer letos že dlje časa občudujem koledar Alje Horvat za malo lepše 2021, v mojem domu je več Food Wrapov, kot imam prstov na obeh rokah, pridno pa nabiram tudi Jagababa izdelke. Ja, nabiram, ker so to izdelki, ki bi res lahko šli ob nekaj previdnosti iz roda v rod. Skratka – skrbno izbrana slovenska kakovost in prostor za slovenske ustvarjalce. Totalna sinergija!

#3 Blog in dogodki

Ikice pišejo zelo dober blog, na katerem večkrat predstavijo slovenske ustvarjalce in kjer vedno najdem navdih za kakšen nakup. Še bolj kul pa so njihovi dogodki (no, so bili do korone, ampak hej, menda bomo nekoč spet normalno živeli?), kjer so ustvarjalci prišli v trgovinico, kaj povedali, si lahko kaj vprašala, skratka, en tak fajn community event. Ikice še kako fajn razumejo, da je namen in poslanstvo njihove trgovine več, kot le prodaja. Žal mi je, da 10. obletnice trgovine v Ljubljani zaradi epidemije pri Iki niso mogli proslaviti tako, kot so si verjetno želeli – ampak za vse čas še pride.

#4 Prijazna ekipa

V teh časih res rabim, da so ljudje, s katerimi imam stike, čim manj dramatični, napeti, pesimistični. Če Ikice kaj niso, vsekakor niso to. Trgovino so okrasile, čeprav je bila zaprta. Spletno dostavo so organizirale tako, da darila lično zavijejo in jih dostavijo neposredno tvojemu obdarovancu – in ne le to, priložijo lahko tudi ročno napisano posvetilo.

Ker Ikice spremljam tudi na Instagramu, mi je prav čedno videti presenečene in vesele objave tistih, ki darilca prejmejo. Zdi se mi, da je ta osebna nota danes res pomembna in da so nam Ikice v tem pogledu res stopile naproti.

#5 Vedno nekaj novega

Čeprav pri Iki pogosto poudarjajo, kako pomembna so jim dolgoročna sodelovanja, pa skrbijo tudi, da smo razvajeni kupci (sploh tisti, ki imamo že vso ponudbo v malem prstu) dovolj pogosto nagrajeni s kakšno novostjo. Pred kratkim so se tako ponudbi pridružili na primer Copa Copa copati (ki jih moj najljubši že z veseljem nosi), grafike in koledarji Klavdije Zupanc, pa tudi kar nekaj božične ponudbe. Sama sem pri Iki naročila kar nekaj božičnih daril, ki že lepo zavita čakajo, da razveselijo moje najljubše.

Omenila nisem niti čudovitega in ekološkega pakiranja izdelkov, hitre dostave, prijaznih cen, uporabniku prijazne spletne trgovine in še kar nekaj drugih dejavnikov, ki pripomorejo k temu, da trgovino Ika izbiram za svojo najljubšo trgovinico leta 2020. Verjamem v njihovo idejo, njihovo poslanstvo in z veseljem podprem slovenske ustvarjalce in oblikovalce z nakupi v njihovi spletni trgovini.

Ne pozabi se pofočkati na Instagramu, kjer lahko osvojiš super paketek Food Wrapov in omamno dišeč božični čaj!

Do naslednjič, maham!

*Vse fotke v objavi so last trgovine Ika.

Share: