Lepota v dodatkih: Vila Perlica nakit

Vila Perlica

Če spremljaš moj Instagram, potem veš, da sem ljubiteljica vsega lepega. Tu ne govorimo samo o lepi šminki ali lepih in zdravih laseh, ampak tudi o lepem plašču, torbici, nalivniku, skodelici in vsem drugem, s čimer lepoto vnašam v svoje življenje. Pomemben del tega je tudi nakit. Pri tem izredno rada podpiram slovenske ustvarjalce, saj menim, da v naši deželici pod Alpami mladi umetniki z zanosom ustvarjajo izdelke, na katere bi morali biti ponosni vsi.

Izredno sem bila torej vesela, ko mi je Mateja, ustvarjalka pod imenom Vila Perlica, poslala ličen paketek, v katerem sta se skrivala prstan in verižica z medaljonom s stekleno kapljico. Oba sta z menoj preživela poletje in uspešno prestala tudi nekaj testov z dežjem in otroškimi prstki, zato ti jih danes z veseljem predstavljam, saj lahko iz prve roke potrdim, da sta resnično kakovostna.

Vila Perlica spletno stran najdeš *tu*, Mateja pa svoje čudovite izdelke redno predstavlja tudi na svoji Facebook strani – *tu*.

MEDALJON S STEKLENO KAPLJICO (10 €)

Vila Perlica

Sem že omenila, da je vsaka verižica z medaljonom unikat? Sama sem pri nakitu izbirčna in se mi zdi pomembno, da ne nosim enakega, kot vsaka druga ženska na cesti. Vsa stekelca na medaljonih so ročno barvana z različnimi barvami in laki. Mateja pri delu uporablja prahce, bleščice in druge snovi, s katerimi ustvarja posebne efekte, kot so prelivanje in spreminjanje barv.

Vila Perlica

Tudi poslikava je narejena ročno – si prestavljaš, kako mirno roko mora imeti ustvarjalka za kaj takega? Ker je tako stekelce kot vzorec ročno delo, pomeni, da je vsak izdelek neponovljiv in edinstven – takšen, kot si verjetno želi biti vsaka od nas.

Verižica je dolga 50 cm, kar se mi zdi ravno dovolj. Medaljon lahko seveda prestaviš tudi na drugo verižico, v kolikor bi ti bolj ustrezalo, jaz pa ga bom pustila kar na tej, saj se mi zdi ravno pravšnja glede na velikost medaljona. 

PRSTAN S KRISTALČKI (16€)

Vila Perlica

Verjetno nas ni malo, ki smo kot male ustvarjale lasten nakit s kristalčki, verjetno pa med nami ni nobene, ki bi ji kdaj uspelo ustvariti kaj tako čudovitega. Prelep prstan je bil letos na plaži povod za kar nekaj pogovorov, saj s svojimi barvami vsekakor pritegne pozornost. Sestavljen je iz perlic, kristalov in češkega stekla, na voljo pa v dveh velikostih, tako da lahko sama izbereš, na katerem prstu ga boš nosila. Tudi obroček je narejen iz drobnih perlic in izredno udoben za nošenje.

Vila Perlica

Barvnih variant je ogromno, zato sem prepričana, da boš tudi sama lahko našla takšnega, ki ti bo pisan na kožo. Če pa so ti bolj všeč steklene kapljice, lahko na Vila Perlica najdeš tudi takšne prstane (7,50€) in si skupaj z orglico ustvariš komplet.

Rečem lahko, da sem nad obema izdelkoma navdušena in si bom verjetno privoščila še kakšnega. Postopek izdelave je očitno zelo natančen, nakit je kakovosten, Mateja pa ustvarja z dušo, kar se odraža tudi v njenih izdelkih. V kolikor torej želiš biti edinstvena in neponovljiva, je ta nakit pravi zate.

Do naslednjič, ostani čudovita!