Project pan 2018: Izdelki, ki jih želim porabiti v letu 2018

Project pan 2018

Zgodba je sledeča: slavni “project pan” je bil na mojem meniju že lansko leto in brez pikice pretiravanja lahko rečem, da sem popolnoma pogorela. Zakaj? Ker sem večinoma izbrala izdelke, ki jih že od začetka nisem marala. Letos se bom torej podviga lotila drugače. Izbrala sem 10 izdelkov, ki jih imam rada, vendar pa so (večinoma) že predolgo v moji zbirki ali pa jih imam na sumu, da se bodo hitro pokvarili. V nabor ne vključujem maskar, saj za časa življenja niti ene še nisem porabila do konca. Stran jih vržem, ko so stare šest mesecev, se posušijo ali pa enostavno ne delujejo več tako dobro, kot prej.

Project pan 2018 SHELF LIFE

Te dni praktično vsaka slavna YouTube ustvarjalka služi denar s tem, da nam kaže svojo ogromno zbirko ličil. Pomembno je, da ne pozabimo, da imajo ličila rok uporabe – najdeš ga na zadnji strani izdelkov v majhnem krogcu. Številka v njem je število mesecev od odprtja izdelka, v katerih ga moraš porabiti do konca. Izdelki, ki presežejo rok uporabe, lahko povzročajo nečisto kožo, še bolj problematični pa so tisti, ki pridejo v stik s sluznico – šminke, maskare in podobno.

Pet od izdelkov spodaj bom verjetno porabila z lahkoto, pet pa mi jih bo predstavljalo precejšen zalogaj, vendar se bom potrudila po svojih najboljših močeh. Na blogu bom objavila napredek po pol leta, torej nekje okrog julija, vsak mesec pa bom napredek predstavila tudi na Instagramu. Če mi tam še ne slediš, je torej zdaj pravi čas, da odklikaš tja in pritisneš tisti “follow” gumbek. V nadaljevanju ti predstavljam vse izdelke, ki jih želim porabiti – začela sem z najlažjim in končala s tistim, ki mi bo verjetno povzročil največ sivih las.

Project pan 2018 #1 (a.k.a. brez panike!): Essence Fresh&Fit Awake Primer

Project pan 2018 Essence primer

Ta primer mi je res všeč, vendar ne za jesen in zimo, ko imam raje mat videz kože. Z njim torej čakam na poletje, ko bo moja koža lahko zasijala. Nanesem ga pod podlago ali pa ga z njo kar zmešam – oboje deluje enako dobro. Cilj je porabiti celotno stekleničko. Mislim, da mi ta res ne bo povzročal problema, saj primerje načeloma porabim zelo hitro.

Project pan 2018 #2: Chanel Vitalumiere Aqua tekoča podlaga

Project pan 2018 Chanel Vitalumiere aqua foundation

To tekočo podlago imam v zbirki dlje, kot želim priznati. Gre za izredno lahko prekrivno podlago, tako da jo bom verjetno uporabljala namesto BB kreme ob popoldnevih in vikendih – za delovno okolje želim vsaj srednjo prekrivnost. Tudi to podlago želim porabiti v celoti, čeprav je je v steklenički še skoraj tri četrtine.

Project pan 2018 #3: Collection contour kit

Project pan 2018 collection contour kit

Collection contour kit sem na Irskem kupila skoraj dve leti nazaj in zdi se mi, da postaja nekoliko “utrujen”. Osvetljevalec mi ni všeč, barva za konturo pa je super, saj je temna in nima oranžnih tonov. Cilj za ta izdelek je, da porabim celotno stran za konturo. Tudi to mislim, da ne bi smel biti prevelik zaplet.

Project pan 2018 #4: Trend It Up Contour & Glide svinčnik za ustnice  – 400

Project pan 2018 trend it up lip liner

To je eden od mojih priljubljenih svinčnikov za ustnice, saj se ujema z mnogo različnimi šminkami v barvah, ki jih nosim redno. Gre za nevtralen odtenek z minimalnim roza podtonom. Ta svinčnik za ustnice sicer ni najbolj obstojen, vendar ga pe vedno rada nosim v kombinaciji s šminko, ali pa pod lip glossom. Ker je formula dokaj mehka oz. kremna, mislim, da ga bom brez težav porabila v letu 2018.

Project pan 2018 #5: Lancome Juicy Shaker – Mangoes Wild

Project pan 2018 Lancome Juicy Shaker

Ta šminka je še eden od izdelkov, ki jih s seboj prenašam že nekaj časa. Zdelo se mi je, da sem ga porabila veliko, vendar pa po natančnem ogledu ugotavljam, da morda v steklenički manjka le desetina tekočine. Že nekaj časa ogledujem nove mat Juicy Shakerje, vendar pa sem sama s seboj sklenila pakt, da novega ne bom kupila, dokler tega ne porabim do konca.

Project pan 2018 #6: Avon Primer za veke – Light beige

Project pan 2018 Avon eyeshadow primer

Prisežem, da je ta primer izdelek brez dna! Uporabljam ga že kakšno leto in vanj sem naredila kar solidno luknjo, vendar pa je do dna še daleč. Sicer mi je formula res všeč, zato nočem, da se pokvari. Cilj je, da ga v celoti porabim v letu 2018 in začnem uporabljati kakšnega novega. Na test jih namreč čaka že kar nekaj.

Project pan 2018 #7: Colourpop Super Shock Cheek osvetljevalec – Wisp

Project pan 2018 Colourpop highlighter Wisp

Kot lahko vidiš iz fotografije, je to osvetljevalec, ki sem ga že dosti uporabljala, saj sem zadela dno. Največji “problem” tega osvetljevalca (relativno gledano, seveda) je njegova pigmentiranost, saj ga res potrebujem čisto malo, sicer se svetim kot samorog. Ker gre za cream-to-powder formulo (mokro formulo, ki se nato spremeni v suho teksturo in se na obrazu lepo zabriše), ga imam na sumu, da se bo hitro pokvaril, zato ga želim porabiti do konca.

Project pan 2018 #8: Boho Cosmetics rdečilo – Rose

Project pan 2018 boho green makeup

To rdečilo sem začela uporabljati šele na začetku decembra, zato ga nisem hotela vključiti v letne favorite, ampak pošteno povedano – gre za eno najlepših rdečil, kar sem jih kdaj videla. Zakaj ga torej vključujem v svoj projekt? Gre za naravni izdelek, kar pomeni, da se bo formula po preteku 12 mesecev, kolikor je rok trajanja tega izdelka, najverjetneje začela hitro spreminjati. Ker se mi ob misli, da bi ga morala zavreči, malodane orosi oko, ga bom torej poskusila porabiti do konca. Ker gre za super univerzalen odtenek, nimam nobene težave s tem, da ga bom nosila prav vsak dan.

Project pan 2018 #9: Lord&Berry Polish Eye Pencil – Mirror Black

Project pan 2018 Lord&Berry pencil

Čeprav glede izteka roka pri svinčnikih ne vidim velikega problema (če odlomiš vrh in ga na novo ošiliš, s tem vseeno pridobiš nekaj časa), tudi teh ni dobro imeti v svoji zbirki predolgo. V projekt ga vključujem predvsem zato, ker imam doma 19 (ja, 19) črnih svinčnikov in res je čas, da kakšnega tudi porabim. Mislim, da bo ta izdelek predstavljal konkreten izziv, vendar upam na najboljše.

Project pan 2018 #10 a.k.a. “mission impossible: Too Faced Chocolate Bar paleta

Project pan 2018 too faced chocolate bar

Še zdaj, ko tipkam te besede, razmišljam, ali ne bo to prevelik zalogaj zame. Chocolate Bar paleta je do sedaj absolutno paleta, ki jo imam najraje od vseh v svoji zbirki. Problem je v tem, da bo poleti stara že štiri leta, kar je absolutno preveč, da bi jo še naprej uporabljala le občasno. Kot lahko vidiš, sem dno zadela na treh senčilih. Moj cilj za leto 2018 je, da v celoti porabim vse mat odtenke (teh je šest) in zadanem dno na vseh svetlikajočih odtenkih (ki jih je deset). Resnično upam, da mi bo to tudi uspelo, saj jo bom potem brez slabe vesti pospremila v smetnjak.

To je torej moj izziv za leto 2018. Mislim, da mi bo šlo kar dobro, ker sem kot rečeno izbrala samo izdelke, ki jih imam res rada in bom z veseljem segla po njih. Seveda to ne pomeni, da bom sedaj uporabljala samo še te izdelke, ampak bom v vmesnem času kot do sedaj testirala tudi nove izdelke na trgu. Gre le za postranski projekt, s katerim želim malo očistitit svojo zbirko, hkrati pa tudi dvigniti ozaveščenost glede roka uporabe ličil. Moje vprašanje zate pa je: s katerim izdelkom bom imela po tvojem mnenju največ težav? Si tudi že sama kdaj poizkusila kakšen podoben izziv – in če da, kako ti je šlo?

Podoben projekt letos izvaja tudi Šminkarca – najdeš ga *tukaj*.

Do naslednjič, ostani čudovita!

This post is also available in: enEnglish

4 Comments

 1. 15. 1. 2018 / 21:05

  Oh, Boho rdečilo. Tako krasna sijoča lička ustvari. Obožujem ga in tudi jaz pridno uporabljam, da je že tako samoumeven, da ga niti omenjam več ne tako pogosto :). Na čimveč porabljenih izdelkov:)

 2. 15. 1. 2018 / 22:08

  Uuuu, všečen projekt! Good luck! ?❤️

 3. 16. 1. 2018 / 17:21

  Odlična objava! Ta projekt zveni super 😀

 4. 10. 3. 2018 / 19:39

  Uff, ja. To pa bo zalogaj. Sploh paleta se sliši kot ultra zalogaj.
  Jaz sem se projekta lotila malce drugače – uporabljala bom do pana in takrat se bom odločila ali izdelek ostane pri meni ali gre.