Lista želja #2 februar 2018 ~ nega kože in ličila

lista želja

Mesec je naokrog in moj blog je sameval skoraj dva tedna, kar se mi ni zgodilo že skoraj dve leti. Neprijetna viroza je terjala svoj davek, vendar mislim, da sem sedaj ven iz najhujšega, kar pomeni, da se lahko spet posvetim tudi pisanju, ki sem ga zelo pogrešala. Brez kakšnih dramatičnih uvodov – tu je moja lista želja za februar 2018.

lista želja

1. Urban Decay Naked Petite Heat paleto senčil sem pred dnevi zasledila na družbenih omrežjih. Večja različica mi je všeč, vendar pa se zadnje čase res izogibam nakupu ogromnih palet, ker polovice odtenkov skorajda ne uporabljam. Ta konkretna paleta zame deluje perfektna, odlična bi bila tudi za potovanja, pa tudi cena je skoraj prepolovljena v primerjavi z veljo različico. Upam, da kmalu pride tudi na naše prodajne police ~ saj se še spomniš, da v Sloveniji lahko v februarju pričakujemo Urban Decay? Več o tem lahko prebereš *tukaj*.

2. Na Licila.si ponuajo novo čistilo za čopiče Sigma Magic foam cleanser. Že nekaj časa se držim Freedom Pro čistila za čopiče, vendar je morda čas, da preizkusim kaj novega. Ker znamki Sigma zaupam pri čopičih, ne vidim razloga, da ji ne bi tudi pri izdelkih za njihovo čiščenje.

3. NIOD je sestrska znamka bolj znane The Ordinary, vendar po kar nekaj višjih cenah. Sama sem z The Ordinary izdelki zelo zadovoljna in jih uporabljam že več kot leto dni. Kljub temu, da sem se z The Ordinary vitaminom C znebila večine hiperpigmentacije, ki me je napadla med nosečnostjo in po porodu, imam še vedno nekaj pigmentnih madežev, ki bodo očitno potrebovali bolj trdovratno obdelavo, zato imam na radarju NIOD RE:Pigment, ki naj bi pomagal točno pri takšnih tegobah.

4. Catrice Rock Couture Extreme Volume Lifestyle Proof 24/7 maskara (ja, dejansko nosi takšno ime) me mika predvsem zato, ker je zelo podobna eni najboljših maskar, ki sem jih preizkušala kakšno leto nazaj ~ Catrice Rock Couture 24/7 maskari, ki je lani prejela tudi nagrado Grazia Beauty Awards za “uau trepalnice”. Za manj kot pet evrov vsekakor izdelek, ki ga moram nujno preizkusiti.

lista želja

5. The Body Shop v letošnji pomladi predstavlja celo vrsto novosti, meni pa je v oči padel predvsem Roots of strength učvrstitveni serum, ki obljublja bolj polno in čvrsto kožo z manj znaki staranja. Serum je sicer del širše linije, o kateri lahko več prebereš *tukaj*. Ker sem ravno prenehala z uporabo Caudalie seruma, je sedaj čas, da preizkusim še kaj novega.

6. Urban Decay 24/7 Glide On svinčnik (predvsem črn v odtenku Perversion) sem omenjala že v Urban Decay seznamu želja. Definitivno 20€ ni nizka cena za svinčnik za oči, po drugi strani pa je nizka, če to svinčnik, ki bo končno izpolnil vsa moja pričakovanja – bo mehak, dobro pigmentiral in dobro obstojen. Prvi, ki bo romal v mojo košarico ob prvem nakupu, ko Urban Decay končno dočakamo na slovenskih policah.

7. Nivea na trg prihaja z micelarnimi šamponi, ki naj bi z novo formulacijo resnično očistili lase. Na voljo sta dve formuli – za lomljive in za mastne lase – obe po isti, zelo razumni ceni manj kot 4€ za 400ml. Zadnje čase imam s šamponi precej sreče, že zelo dolgo pa me ni navdušil noben te znamke, zato se mi zdi prav, da ji spet ponudim možnost, da me impresonira.

8. Izdelek, ki se mi zdi najpomembnejši, sem pustila za na koncu. L’Occitane že od leta 2000 podpira projekte, ki ljudem v stiski zagotavljajo zdravljenje oči, še več pozornosti pa posveča preventivi. Veliko bolezni oči, ki vodijo v slepoto, je povezanih s pomanjkanjem vitamina A. L’Occitane v partnerstvu s fundacijo UNICEF zagotavlja oskrbo z vitaminom A otrokom po vsem svetu v kar 190 državah po svetu. V letu 2017 so pomagali okrog 400.000o otrokom – si predstavljate, da bi jih samo promil brez te pomoči ostal brez vida? Vsekakor akcija, ki jo močno podpiram! Pomagaš lahko tudi ti – z nakupom mila, od izkupička katerega gre vseh 100 % v dobrodelne namene. Sama bom kupila tri mila ~ dve za nečakinji in eno za mojega mladeniča, da bodo po svoje sami pomagali svojim vrstnikom po svetu, ki nimajo takšne sreče, kot oni.

Ta mesec je lista želja bolj kratka. Priznam, v tem letu sem začela veliko razmišljati o količini izdelkov, ki me obkrožajo, bolj previdno izbiram izdelke, bolj načrtno kupujem in tudi bolj natančno porabljam. Bi te zanimalo več objav tudi na to temo, ali raje bereš takšne objave, kot so liste želja? Svoje misli mi zaupaj spodaj in do naslednjič, ostani čudovita.

 

3 Comments

 1. 14. 2. 2018 / 22:46

  Všeč mi je, da si izpostavila stvari, ki niso že tako ali tako “hyped-up”, predvsem so mi zanimivi Niveini šamponi in mogoče bo tole milo moj prvi L’Occitane izdelek! Bi bila pa vesela objav, ki namenjajo več pozornosti pametni porabi in izbiri izdelkov, saj je to nekaj, česar primankuje v lepotnem svetu socialnih omrežij. Tudi sama bom stopala po tej poti, ker ni le finančno bolj logična, ampak tudi dobra za okolje. Ravno prej sem gledala zanimiv video na to temo (Why Beauty Gurus ARE Toxic- LuciaTepperBeauty) in o tem že dolgo sama razmišljam.

 2. 14. 2. 2018 / 22:57

  Tale Nivein sampon tudi mene mika ?
  Drugace pa ja, rada berem liste zelja, tako ponavadi odkrijem se kaj novega na trgu. ??

 3. sanja
  16. 2. 2018 / 9:44

  Jaz sem kupila Niod re:pigment ravno konec januarja (izkoristila kartico za popust na Cult beauty), imam pa PIE od aken, tako da ga bom malo šparala in samo uporabljala kjer bodo kakšni res trdovratnejši flekci 🙂 me pa tudi mika Naked Heat tale mini verzija, vsaj pogledat jo bom sigurno šla v živo 🙂