Aqua Reotier: L’Occitane predstavlja mineralno moč izvirske vode

Aqua Reotier

V vročih dneh mi je pri negi kože najbolj pomembno, da ji zagotovim ustrezno vlago. To počnem na dva načina. Prvi je od znotraj – pijem dovolj vode in poskrbim za raznovrstno prehrano z veliko sadja in predvsem zelenjave, ki vsebuje velik delež vode. Drugi način, na katerega lahko svoji koži zagotovim ustrezno vlago, pa je od zunaj. Letos sem se odločila za testiranje nove L’Occitane linije Aqua Reotier. Sonce je le nekaj dni po tem, ko sem dobila svoj paket, pritisnilo z vso močjo in tako izdelke res postavilo na preizkus. Tri izdelke sem testirala dober mesec dni in menim, da lahko sedaj o njih podam svoje mnenje – če pa se bo v naslednjih mesecih še kakor koli spremenilo, pa seveda veš, da ti bom o tem prav tako poročala.

Kaj dela linijo Aqua Reotier posebno?

Aqua Reotier

Vseh pet izdelkov znotraj linije Aqua Reotier je zasnovanih z vodo iz izvira Reotier v gorskem predelu Provanse, ki je polna mineralov in kalcija. Pri L’Occitane pravijo, da so znanstveno dokazali ključen pomen vode iz izvira Reotier za ohranjanje zaščitnega plašča in naravne navlaženosti kože. Poleg te vode izdelki vsebujejo tudi hialuronsko kislino ter glicerin, ki na površju kože ujame molekule vode.

L’Occitane je prvi, ki črpa vodo izvira Reotier, hkrati pa ga ohranja za prihodnje rodove.

V sodelovanju s strokovnjaki so porabo omejili na 0,04 % letne zaloge vode tega izvira, sodelujejo pa tudi pri popisu življenjskih vrst na področju, s čimer bodo prispevali k razvoju strategije za ohranjanje področja za prihodnje generacije.

Aqua Reotier Vodni gel za čiščenje obraza

Aqua Reotier gel za čiščenje

Aqua Reotier gel za čiščenje obraza (195ml, 19,30€) uporabljam kot drugi korak čiščenja po tem, ko z oljnim odstranjevalcem dodobra odstranim ličila. Ob stiku z vodo se spremeni v nežno peno, ki ne peče in ne povzroča nobenih neprijetnih občutkov (sama sem ga nekajkrat malenkost dobila tudi v oči, pa ni bilo nobenih zapletov). Všeč mi je, da je steklenička opremljena s pumpico, kar olajša natančno doziranje izdelka. Sama sem ga v mesecu dni porabila slabo četrtino, torej investicija vsekakor ni previsoka.

Aqua Reotier Vlažilna esenca za obraz

Aqua Reotier vlažilna esenca

Ta vlažilna esenca za obraz (150ml, 22,40€) je vsekakor moj najljubši izdelek iz linije. V celoti je nadomestila hialuronsko kislino kot prvi korak po čiščenju obraza. Nanesem je približno za grahovo zrno, nežno vtapkam v obraz in počakam minutko, da se vpije, preden nadaljujem z nego. Vsekakor lahko potrdim, da  je moja koža po nanosu esence videti bolj sveža in napeta. Ima teksturo gela, kar je morda nekoliko nenavadno, vendar pa na koži občutek ni neprijeten.

Če si lahko iz celotne linije privoščiš le en izdelek, ti priporočam, da izbereš vlažilno esenco za obraz, ki kožo odlično pripravi za naslednje korake v tvoji vsakodnevni negi obraza.

Aqua Reotier Ultra vlažilna krema za obraz

Aqua Reotier ultra vlažilna krema za obraz

Aqua Reotier Ultra vlažilna krema za obraz (50ml, 28,50€) je izdelek, ki bi ga kupila že samo zaradi lončka in barve kreme sinje modro barve – takšne stvari me pač pri kozmetiki navdušijo in se jim težko uprem. Krema z dodatkom hialuronske kisline pa kožo vlaži, osveži in napne. Primerna je za vse tipe kože, ki potrebujejo dodatno vlaženje – torej, če vprašaš mene – v teh sončnih dneh prav za vsakogar.

Aqua Reotier

Nobena skrivnost ni, da sem velika ljubiteljica L’Occitane izdelkov ter o njih težko najdem žal besedo. L’Occitane izdelke kupujem že več kot 15 let in Aqua Reotier linija je ena izmed tistih, pri kateri bi se za nakup odločila tudi, v kolikor izdelkov ne bi dobila v testiranje. Nekoliko bolj zasoljene cene po mojem mnenju vsekakor odtehtajo kakovostna formulacija, družbena odgovornost ter trajnostna naravnanost podjetja.

Si že preizkusila kakšen Aqua Reotier izdelek? Zaupaj mi v komentarjih spodaj, saj me res zanima, če so te izdelki navdušili tako, kot tudi mene. Do naslednjič, ostani čudovita!