10 LEPOTNIH PR IZDELKOV, KI JIH NE BI KUPILA Z LASTNIM DENARJEM

Pr izdelek ne bi kupila

Danes sem v okviru tedna, ko mi gre vse na živce in komaj čakam dopust, pripravila objavo o 10 izdelkih, ki sem jih dobila v PR paketih, na dogodkih in konferencah, pa mi niso všeč in jih s svojim denarjem ne bi kupila. To je nadaljevanje bolj pozitivne objave *10 PR izdelkov, ki bi jih kupila tudi z lastnim denarjem*. Če si torej danes želiš prebrati kaj pozitivnega, predlagam tisto objavo, sicer pa kar poglejva, kateri izdelki me niso prepričali.

Disclaimer, kot vedno: ti izdelki mi niso bili všeč in me iz takega ali drugačnega razloga niso prepričali, kar pa ne pomeni, da mi niso všeč drugi izdelki teh znamk. Seveda to pomeni, da so morda kateri od spodaj navedenih izdelkov tvoji naljubši – navsezadnje imamo ljudje različen okus. Ampak ker je to pač moj blog, lahko govorim samo v svojem imenu.

PR izdelek #1: Aikon Wrinkle Catcher 3-1

PR izdelek Aikon Wrinkle Catcher

Ta izdelek je opisan kot maska/dnevna krema/podlaga za ličila. Ima nežno puhasto teksturo in na koži pusti prijeten svilnat občutek, to pa je tudi vse, kar lahko lepega rečem o njej. Že sam koncept dnevne kreme z retinolom mi je nenavaden, glede na to, da se dnevni svetlobi in sončnim žarkom ljudje načeloma pač težko izognemo. Ta maska/krema/karkoli pač že mi je že prvič, ko sem jo nanesla kot primer nad sončno kremo, povzročila ogromen izbruh drobnih podkožnih mozoljčkov. Sedaj jo uporabljam kot kremo za roke, je pa to verjetno najdražja krema za roke, kar sem jih kdaj imela.

PR izdelek #2: Essence Girl Squad čopič za konturo

PR izdelek Essence Girl Squad

Iz kolekcije čopičev Essence Girl Squad sem dobila dva čopiča – enega super in enega precej poraznega. Danes seveda govorim o slednjem – čopiču za konturiranje. Čeprav izgleda super kul in bi ga z veseljem uporabljala, so ščetine zelo čudno prirezane, zaradi česar čopič na obrazu preskakuje in praska. Tudi ščetine so precej pikajoče. Od čopičev za nekaj evrov sicer ne pričakujem preveč, vendar pa sem dostikrat prijetno presenečena, sploh pri Essence. Tokrat žal temu ni tako.

PR izdelek #3:L’Occitane citronka toaletna voda

PR izdelek L'Occitane verbena

L’Occitane me v 9 od 10 primerov prepriča s kakovostjo izdelkov, pomemben faktor pri nakupu pa je vedno tudi vonj. Ta je izrazito subjektivna stvar, zato je to pač moja osebna ocena, ampak citronkina toaletna voda mi žal smrdi po osvežilcu zraka v kakšnem malo bolj nobel hotelu. Ostajam pri moji Terre de Lumiere, to pa bom podarila kakšni kolegici.

PR izdelek #4: L.O.V Dualeyes 2v1 svinčnik za oči

PR izdelek LOV svinčnik za oči

S tem L.O.V svinčnikom za oči sem se mučila kakšen mesec, preden sem dokončno obupala. Na eni strani je svinčnik absolutno predebel, da bi lahko z njim zarisala normalno črto, poleg tega pa je tako voskast, da se ves čas lomi. Na drugi strani je super tanka konica, ki bi jo z veseljem uporabila za tightline, vendar pa je skorajda brez pigmentacije. Za razliko od večine L.O.V izdelkov je bil ta svinčnik totalno razočaranje.

PR izdelek #5: Afrodita solni piling z arganovim oljem in sivkinim eteričnim oljem

PR izdelek Afrodita solni piling

Lansko leto sem preizkušala super jagodni piling Afrodite, letos pa sem prejela solni piling z arganovim oljem in eteričnim oljem sivke. Na žalost je ta piling tako grob, da mi je poškodoval povrhnjico in me je koža na nogah še nekaj dni grozno pekla. Zrnca soli so prevelika in grobo lomljena, zato je zame ta piling preveč agresiven za vse dele telesa, morda le z izjemo stopal, za katera pa tako ali tako uporabljam kemične pilinge.

PR izdelek #6: Paese enojno senčilo za oči

PR izdelek Paese senčila

Čudovito metalik senčilo Paese, ki ga z veseljem uporabljam. Je mehko, se lepo nanaša in tudi nadgrajuje. Če se mi zelo mudi, ga nanesem preko cele veke in v pregib, nato pa z dodatnim slojem samo še poudarim zunanji V – vse skupaj mi vzame manj kot minuto. Kaj je torej problem? Cena. Enojna Paese senčila namreč stanejo skoraj 9 €, kar se mi zdi glede na kakovost povsem pretirano. Res je, da je senčila veliko in je čudovito, vendar pa lahko za ceno višjecenovne paletke tu lahko dobim le 5-6 različnih senčil, pri Urban Decay paleti za 50 € pa kar 12. V tem primeru raje izberem raznolikost.

PR izdelek #7: Avon svinčnik za ustnice Ultra Colour

PR izdelek Avon

Avon svinčnik za ustnice v odtenku Notice me nude sem morda uporabila 3x, potem pa je potonil v globine moje kozmetične zbirke. Ker je formula izredno kremna, se mi je nabirala v kotičkih ustnic ter v gubicah, kar ni videz, h kateremu stremim. Če sem ga nanesla minimalno količino, da je ostal čim bolj na svojem mestu, pa je bil na ustnicah praktično neopazen.

PR izdelek #8: Makeup Revolution Ultra strobe cream

PR izdelek Makeup Revolution

Nič nimam proti strobing učinku, vendar pa ima ta krema v sebi zlate delčke, ki so na koži očitni tudi po nanosu tekoče podlage. Na svoj obraz ne maram nanesti desetin plasti izdelkov, zato strobing kreme načeloma nanesem na ličnice in nos, pod njimi pa ne uporabim še primerja. V primeru te kreme to ni mogoče, saj poudari vse nepravilnosti in teksturo na koži. Gre torej za izdelek, ki je po mojem mnenju bolj tekoči osvetljevalec kot strobing krema, torej svojega namena pri meni ne izpolnjuje.

PR izdelek #9: Max Factor Masterpiece glamour extensions maskara

PR izdelek max factor maskara

Ta maskara mojim trepalnicam ne doda nobene dolžine in nobenega volumna, ampak jih samo razčeše. Zato jo sedaj uporabljam samo še za spodnje trepalnice. Všeč ti bo, če od maskare želiš zelo naraven videz. Sicer pri Max Factorju za dolge trepalnice z ogromno volumna raje priporočam Lash Crown maskaro.

PR izdelek #10: Lotique flawless foundation

PR izdelek Lotique

Po mešanih občutkih ob mojem *prvem srečanju z znamko Lotique* sem bila vesela, ko sem od njih prejela še izdelke za obraz. Žal se s to tekočo podlago nisva dobro razumeli. Rada imam dokaj prekrivne podlage, kar ta vsekakor je, vendar pa ne glede na mnoge poizkuse nisem našla prave kombinacije priprave kože in primerja, da mi ta puder ne bi pustil videza maske. Ker želim, da moja koža deluje vsaj približno sveže in naravno, bo torej ta podlaga poiskala novo lastnico.

Ja, žal je pač tako, da vsi izdelki ne ustrezajo vsem – in sama osebno mislim, da je prav tudi, da povem, kateri izdelki ne ustrezajo meni in zakaj ne. Si imela morda ti s kakšnim od teh izdelkov čisto drugačne izkušnje? Z veseljem bi slišala kaj več! Do naslednjič, ostani čudovita!

1 Comment

  1. 26. 4. 2018 / 16:11

    Dober venček nesrečnežev. Kar nekaj jih je tudi na moje seznamu #nimivšeč izdelkov. Aikon je pravi čudak, Essence čopič nesrečne oblike, Afroditin piling uporabljam kot solno kopel (za druga pač ni), z Lotique podlago imam enake izkušnje. No, Loccitane vonj pa mi je všeč za poleti. ?