Natura Siberica Severna kolekcija za suho in občutljivo kožo

Natura Siberica Severna kolekcija

V zadnjem letu se je na policah naših drogerij pojavilo ogromno novih znamk, ki nam ponujajo raznolikost in možnost, da res vsaka najde izdelke, ki so pravi zanjo in njeno kožo. Sama sem tokrat testirala izdelke Natura Siberica severne kolekcije za suho in občutljivo kožo, ki jih že lahko najdeš v drogerijah Tuš. V nadaljevanju lahko prebereš moje mnenje o novi micelarni vodici, čistilnemu maslu ter obrazni maski iz linije, ki je narejena iz aktivnega oglja, sibirskih zelišč in izvlečkov ter olj. Bela linija, ki je primerna za normalno kožo, je formulirana tudi z belo glino. Če je tvoja koža normalna, pokukaj po oceno izdelkov k Maji *tukaj*.

Natura Siberica Severna kolekcija

Ne bom naštevala vseh ECO certifikatov, ki jih ima Natura Siberica, saj bi bil seznam predolg. Vsekakor pa me navdušuje, da je v vsakem izmed izdelkov velik delež sestavin ekološke pridelave. Mislim, da bomo sčasoma morali temu vsi posvečati nekoliko več pozornosti. Seveda ne zanikam dejstva, da tudi sama uporabljam izdelke, ki temu ne zadostijo – predvsem na področju izdelkov z “hardcore” aktivnimi sestavinami, če pa lahko pri čiščenju in osnovni negi to opravim z naravnimi izdelki, me to še kako veseli.

Natura Siberica Severna kolekcija – črno čistilno maslo

Natura Siberica Severna kolekcija

Začenjam z izdelkom, ki me je izmed vseh treh najbolj navdušil – črnim čistilnim maslom. Že dlje časa uporabljam za prvo čiščenje obraza praktično le izdelke na osnovi olj, saj so ti najbolj učinkoviti in to maslo ni nobena izjema. Vsebuje aktivno oglje, ekološko laneno olje, olje sibirske cedre in altajskega rakitovca v kombinaciji z divjim rožnim korenom. Verjetno nobene izmed teh rastlinic ne bi znala identificirati na fotografiji, ampak pri Natura Siberica si jih odlično zapakirali v kakovosten izdelek. Maslo s prstom zajamem iz lončka, potrebujem ga ravno toliko, da “pokrije” prvi členek prsta in nič več. Nato ga nanesem na vlažen obraz in vmasiram ter obrišem s krpico. Deluje tudi za odstranjevanje ličil na očeh in maskare, pri čemer ti priporočam, da ga naneseš in z zaprtimi očmi počakaš kakšnih 15, 20 sekund, preden začneš z odstranjevanjem s krpico ali vatko. Tako lahko maslo res opravi svoje delo in ni potrebno vleči in raztegovati nežne kože vek in okrog oči.

Natura Siberica Severna kolekcija

Aktivno oglje v maslu vsekakor opravi svoje delo in s kože pobere maščobo – vsaj moja koža je po uporabi res suha, kar pomeni, da jo moram po uporabi tega masla dobro nahraniti. Ravno ta izreden čistilni učinek pa je še kako potreben ravno zaradi nečistoč, s katerimi se soočam tudi sama in proti katerim se zdaj z Natura Siberica maslom boriva skupaj.

Lonček je ogromen, vsebuje 120ml izdelka (14,90 €) in ga bom imela vsaj za kakšne 3-4 mesece. Všeč mi je, ker gre res za masleno teksturo, kar pomeni, da jo lahko natančno odmerim in je ne porabim preveč. Če recimo primerjam s Clinique Take The Day Off Balmom, se tam zaradi trde teksture lahko odlomi bistveno večji košček, kot ga dejansko potrebujem in tako izdelek porabim prehitro. Tudi cena masla Natura Siberica je žepu veliko bolj prijazna.

Natura Siberica Severna kolekcija – črna maska za obraz

Natura Siberica Severna kolekcija

Maska je zasnovana z aktivnim ogljem in ekološkim rožmarinom. Moram priznati, da me je ob prvi uporabi precej presenetila, saj ima grelni učinek – ob stiku s kožo se začne segrevati in prva uporaba mi je bila neprijetna, saj sem imela ves čas občutek, da mi bo začela kapljati z obraza. No, ta strah ni bil upravičen, saj je maska dovolj gosta, da ostane na svojem mestu. Bistvena prednost tega grelnega učinka je, da se maska ne posuši, kar pomeni, da aktivno deluje ves čas brez tega, da jo dodatno špricaš s kakšnim sprejem in ohranjaš vlažno.

Natura Siberica Severna kolekcija

Od takšnih mask ne pričakujem kakšnih blaznih učinkov v smislu pomlajene ali bistveno spremenjene kože, mi pa predstavljajo pomemben del moje lepotne rutine. Tole masko bom sicer gotovo več uporabljala pozimi – zdaj, ko so se temperature dvignile, mi občutek toplote na obrazu ne odgovarja najbolj. Maska je pakirana v 80ml embalaži in stane 9.90 €.

Natura Siberica Severna kolekcija – micelarna vodica z aktivnim ogljem

Natura Siberica Severna kolekcija

Micelarna vodica je kar zanimiva, saj je tudi v njej aktivno oglje – ko jo potreseš, se iz prozorne tekočine spremeni v temno sivo barvo. Moram pa reči, da me je od vseh treh izdelkov najmanj navdušila. 200ml stane 9,90 €, kar ni nizka cena, hkrati pa me ni prepričala niti za odstranjevanje ličil, niti za drugo čiščenje. Sedaj jo uporabljam zjutraj, da z njo po spanju očistim obraz, vendar pa ne opazim nobenih bistvenih razlik v primerjavi z micelarnimi vodicami, ki stanejo bistveno manj. To je izdelek, ki ga sama ne bi ponovno kupila.

V kolikor si ena tistih, ki želimo v svojo vsakodnevno rutino uvesti čim več naravnih izdelkov ekološke pridelave, potem ti predlagam, da znamko Natura Siberica in severno linijo vsekakor preveriš v drogerijah Tuš. Če ti lahko priporočam le en izdelek, vsekakor izberi  čistilno maslo (tisto, ki ustreza tvojemu tipu kože), saj je res izvrstno formulirano in svojo nalogo opravi odlično.

Do naslednjič, ostani čudovita!

This post is also available in: enEnglish