Silk’n Micropedi Wet & Dry strgalo za stopala

 

Silk'n Micropedi Wet & Dry

Moja stopala nikoli ne izgledajo za v revijo – tudi takrat, ko pridem direktno od pedikerja. Problem je predvsem v mojih ubogih nohtih, ki sem jih skoraj dve desetletji terorizirala v plesnih čevljih in mi zdaj vračajo z obrestmi. Kljub temu tudi jaz v poletnih mesecih ven potegnem sandale in mi je pomembno, da so moja stopala urejena, kolikor so lahko.

Skozi leta sem sploh proti trdi koži na stopalih preizkusila marsikaj – različna strgala, strojčke, kamne, kremice, pilinge in karkoli drugega, kar se je pojavilo na trgu. Nekatere stvari so delovale bolje, nekatere slabše, pri vseh pa me je motilo predvsem to, da so mi vzele veliko časa, kar je posledično seveda vplivalo na to, kolikokrat sem se spravila in svoja stopala dejansko uredila.

Silk'n Micropedi Wet & Dry

Za letošnje poletje je rešitev z Nali.si prišla v obliki Silk’n Micropedi Wet & Dry strgala za stopala. Strojček, ki deluje na baterije, se lahko uporablja na suhih stopalih ali pod tušem, ko so ta že mokra. Osebno sem precej vesela, ko v mojo kopalnico pride karkoli, kar ne deluje na elektriko, saj nisem pristaš kablov zraven tekoče vode in si recimo prav zaradi tega tudi lase sušim v spalnici. Ja, priznam, to je eden mojih večjih strahov in očitno se ga ne bom nikoli znebila.

Kakorkoli že, Silk’n Micropedi Wet & Dry strgalo pride z dvema različnima valjčkoma (ki jih lahko kasneje tudi dokupiš). Eden od mineralnih valjčkov je bolj grob (in ga jaz uporabljam samo na peti), drugi pa bolj nežen (in bolj primeren za prste in zunanjo stran stopala). Če se mi ne ljubi, kar na celih stopalih uporabim grobo verzijo, saj tudi ta ni tako groba, da bi mi stopala poškodovala ali bi me po uporabi karkoli bolelo. Je pa menjava valjčkov povsem enostavna, z enim pritiskom gumbka.

Silk'n Micropedi Wet & Dry

Ob uporabi valjčka ne rabiš nič pritiskati, potrebne ni nič sile. Samo nežno na nasloniš na stopalo, nekajkrat zapelješ gor in dol v različnih smereh in si končala. Mislim, da pri meni uporaba traja manj kot pet minutk za obe stopali, nato pa skočim pod tuš. Zvečer stopala le še namažem s kremico, ki pa sedaj ne potrebuje biti neprijetno mastna, ampak je lahko tudi kakšna bolj osvežilna, in za moja stopala je poskrbljeno.

Tovrstni izdelki, kot je ta strojček, niso nekaj, kar je potrebno kupiti vsako leto, ali vsaki dve leti, ampak je občasno potrebno zamenjati le baterije in – morda enkrat letno – valjčke, odvisno pač, koliko strgalo uporabljaš. Glede na to, da stane le toliko, kot ena res kakovostna pedikura, je po mojem mnenju vreden naložbe in ti ga toplo priporočam. Edina stvar, ki jo v resnici pogrešam, je kakšna majhna priročna torbica, saj bo gotovo z mano hodil tudi na potovanja, vsaj tista poletna.

Silk'n Micropedi Wet & Dry

To, da je fotogeničen, pa mu vsaj v moji kopalnici, kjer je vse »na razstavi«, vsekakor ne govori v minus 🙂

Več o Silk’n Micropedi Wet & Dry strgalu za stopala lahko prebereš *tukaj*, trenutno pa je tudi v akciji, s 39,90 € znižan na 29,99 €, torej prihraniš kar 25 %.

Do naslednjič, ostani čudovita!