Avon Mark: top in flop izdelki

Avon Mark

Linija Mark pri znamki Avon je ena tistih, do katerih sem nekoliko pristranska – tiste, ki me berete že dlje časa, veste zakaj. Pri znamki mi je izredno všeč tudi celostna podoba, saj so izdelki v črno-belih printih in kombinacijah res čudoviti (in čudovito izgledajo tudi na fotografijah). Ker sem preizkusila že kar nekaj njihovih izdelkov, sem za današnjo objavo izbrala tiste, ki so me navdušili, pa tudi tiste, ki mi niso najbolj pri srcu.

Avon Mark: izdelki za ustnice

Avon Mark Plump It Lipstick

Začniva kar s šminkami, o katerih sem že podrobneje pisala *tu*. Mark Plump-it šminke so naravnost čudovite, mehke in prijetne na ustnicah, za standardno šminko pa tudi kar dobro obstojne, saj na mojih ustnicah zdržijo tudi do štiri ure. Moji najljubši odtenki so Divine Wine, Reddy to Go in pa Rose Kisses.

Avon Mark Plump-it lip gloss

Avon Mark plump it lip gloss

Na žalost sem manj navdušena nad Avon Mark Plump-it lip glossi, ki naj bi ob uporabi dali videz bolj polnih, napetih in sočnih ustnic. Čeprav mi ne uspe izbrskati, kaj naj bi bila glavna učinkovina, glede na skelenje ob uporabi sklepam, da gre morda za poprovo meto. V vsakem primeru meni občutek ni prijeten – barva Mauve je sicer čudovita samostojno ali ob nanosu preko šminke, vendar pa sama menim, da za lepoto ni potrebno žrtvovati udobja. Kakšno pa je tvoje mnenje o tem?

Avon Mark: izdelki za oči

Avon Mark Spectralash Mascara

Med izdelki, ki so mi v liniji Mark pri srcu, sta tudi maskari Spectralash in Big&Daring Volume. O prvi sem že pisala *tu* – trepalnice lepo uviha in jim podari zvrhano mero volumna, nekoliko me je motila le bolj suha formula, zaradi katere sem konec dneva pod očmi našla majhne črne koščke odkrušene maskare. Maskaro Big&Daring sem testirala v zadnjem mesecu in sem nad njo navdušena – široka in gosta ščetka resnično zaobjame vse trepalnice pri korenu, zaradi gostote pa obarva prav vsako trepalnico. Ker imam sama zelo dolge trepalnice, sem nanašala dva sloja za volumen in moje trepalnice so izgledale čudovito. Čeprav mi standardne Avon maskare niso bile nikoli preveč pri srcu, pa so Avon Mark maskare res super!

Avon Mark: izdelki za obraz

Avon Mark Magix spray

V toplejših dneh me je s svojim delovanjem navdušil Avon Mark Magix sprej za osnovo in fiksiranje ličil. Formula je nekoliko nenavadna, še najboljši opis bi bil lepljiva, morda prav zaradi obilice različnih učinkovin in sestavin, kot so na primer vitamini A, C in E. Po drugi strani lepljiv občutek izgine, ko preko njega nanesem tekočo podlago, ta pa se res kar prilepi na površino kože in se praktično cel dan ne premakne nikamor. V kolikor hočem zagotoviti obstojnost mojega make-upa, je Magix sprej zadnje tedne nepogrešljiv spremljevalec. Podobno velja tudi za Avon Mark HD Finishing powder, ki ga nanesem po tekoči podlagi in korektorju. Preko obraza sem ga nanesla le redko, ker je formula prahu precej gosta, sem pa z njim obilno fiksirala področje pod očmi, pri čemer se je obnesel odlično – v kombinaciji z različnimi korektorji se nikdar ni nabral v drobne gubice, koža pod očmi pa je izgledala bolj gladka in napeta. Dodaten bonus: ob fotografiranju s flešem ne povzroča flash-backa oziroma videza belih lis, kot je to običajno za HD pudre v prahu.

Avon Mark: izdelki za nohte

Avon Mark Gel Shine nail polish

Nerada pišem ocene lakov za nohte, ker so moji nohti iz nekega drugega vesolja in se obnašajo povsem drugače, kot nohti povprečne ženske. Na mojih nohtih je Avon Mark Gel Shine lak za nohte v odtenku Mauve izgledal precej čudno – tudi formula je bila zelo gosta, zato mi ga ni uspelo primerno nanesti. Vendar pa kot rečeno nisem avtoriteta na tem področju, zato te pošiljam h kolegici Metki, kjer si lahko *tukaj* ogledaš, kako je lakec izgledal na njenih nohtih. Čudovito, mar ne?

Na splošno lahko rečem, da je Avon z Mark kolekcijo definitivno stopil stopnico višje v kakovosti – ne gre več za kompromis med ceno in kakovostjo, ampak za izvrstne izdelke, ki ti jih vsekakor lahko priporočim. Kljub temu, da je za mnoge kataloška prodaja nekoliko naporna, ker izdelkov ne morejo videti prej, upam, da ti s svojimi zapisi vsak nekoliko olajšam morebitne dileme, s katerimi se soočaš pri izbiri. Do naslednjič, ostani čudovita!

 * Izdelki so mi bili poslani v oceno, mnenja v zapisu pa so izključno moja. Za ocene ne prejmem plačila, prav tako pa nisem zavezana k pisanju o izdelkih. *

 

 

This post is also available in: enEnglish