5 stvari, ki jih počno lepotne blogerke, jaz pa ne (pa bi jih morala?)

Morda naslov obeta dramo, vendar obljubim, da v tem zapisu drame ne boš našla. Gre za objavo o mojih opažanjih navad pri drugih lepotnih blogerkah, ki se jih sama ne držim – pa bi se jih morda morala? Vesela bom tvojega mnenja v komentarjih!

1. SLIKE PRED UPORABO!

lepotni blog

Na lepotnih blogih pogosto naletim na slike izdelkov, ki so še popolnoma nedotaknjeni, zraven pa je na dolgo in široko zapisano mnenje o izdelku samem. Sploh ne namigujem na to, da so ocene lažne – izdelke gotovo poslikajo, ko jih kupijo ali prejmejo in preden jih začno uporabljati. Priznam, sama za kaj takega nimam potrpljena, zato moje slike pogosto izgledajo tako, kot tale zgoraj. Je to OK ali bi morala slikati izdelke, še preden pričnem z njihovo uporabo?

2. ČE NI NA INSTAGRAMU, SE NI ZGODILO

lepotni blog

S teboj na Instagramu v Insta Stories občasno delim kakšen utrinek iz svojega zasebnega življenja – dobro pico, kozarec vina, ujet trenutek z mojim sinčkom ali pa umazano kuhinjo. Večinoma pa so moja družbena omrežja še vedno posvečena lepotnim tematikam. Vidim, da kolegice vestno spremljajo svoj vsakdan skozi telefonsko kamero – kuhanje, nakupovanje, službene obveznosti, vožnjo, spremljanje nogometne tekme in še in še. Tudi sama jih z veseljem pogledam in se sprašujem – bi ti bilo všeč, če bi lahko tako pokukala tudi v moj vsakdan?

3. STIL DNEVA IN DRUGE NELEPOTNE OBJAVE

lepotni blog

Kot sem pisala že v mnogo objavah, imam rada lepe stvari. Med to sodijo tudi lepa oblačila, lepe torbice, lepi čevlji, nakit in tako dalje. Občasno o tem napišem kakšno objavo, vendar pa se mi zdi, da bi moral moj blog še vedno ostati pretežno skoncentriran na lepoto v smislu nege in ličil. Pri drugih lepotnih blogerkah pogosto  opazim, da se lepotni blogi prelevijo v “lifestyle” bloge, na katerih pišejo o kremicah in šminkah, pa tudi o knjigah, avtomobilih, potovanjih, otrocih, restavracijah in podobno. Sama imam sicer polno glavo idej, o čem bi lahko pisala, vendar pa se še vedno držim začrtane poti svojega bloga – lepota, lepota, lepota. Občasno razmišljam, da bi posvetila takšnim “drugačnim “objavam samo en dan v tednu – morda petek? Kaj meniš o tem?

4. NAČRTOVANJE

lepotni blog

Uf, kako občudujem lepotne blogerke, ki imajo vedno in vselej vnaprej pripravljenih nekaj objav, po katerih lahko posežejo, če se ji kaj zalomi pri pisanju novih. Sama sem to še počela, preden sem dobila malega M-ja, sedaj pa o tem lahko samo še sanjam. Še najbolj natančno je bilo moje načrtovanje decembra, ko sem objavljala vsak drug dan in sem se morala kar potruditi, da sem se držala zastavljenega urnika. Sedaj pa živim iz dneva v dan, iz objave v objavo. To vsekakor ni OK in vem, da se moram izboljšati. Za začetek potrebujem dober planer – imaš morda kakšnega v mislih?

5. SPONZORIRANE OBJAVE

lepotni blog

 

To je občutljivo področje in tega se zavedam. Sama načeloma nimam nič proti sponzoriranim objavam, če se mi zdi, da je mnenje za njimi še vedno resnično. Sponzorirane objave s seboj prinesejo tudi kaj dobrega za obe strani, saj na eni strani meni prinašajo denar, ki ga lahko vložim nazaj v blog in v nove zanimive izdelke, na drugi strani pa z njimi pogosteje pridejo tudi nagradne igre in kode za popust. Zaenkrat še nisem sprejela nobene ponudbe za plačano objavo. Me pa zanima, kakšno je tvoje mnenje o tem?

Uf, veliko vprašanj sem ti zastavila danes, mar ne? Pa vseeno upam, da boš svoje mnenje delila z mano – kot vidiš, mi je zelo pomembno, da ti ponudim vsebine, ki ti bodo čim bolj všeč. Veselim se tvojega mnenja. Do naslednjič, ostani čudovita!

 

This post is also available in: enEnglish