LOTIQUE MAKE-UP (OCENA IN SWATCHI)

Lotique paleta senčil Lotique ličila

Čeprav sem sama sebi obljubila, da nekaj časa ne bom kupovala novih ličil, sem v tem primeru morala prekršiti lastno pravilo.  Ker na trg dobimo le malo novih znamk, sem Lotique znamko seveda morala preizkusiti, danes pa ti v prvih vtisih in oceni predstavljam dva izdelka – paleto za oči in maskaro.

Kdo je Lotique?

Lotique je na slovenskem trgu relativno nova znamka, ki jo lahko v fizični trgovini lahko kupimo samo v Europarku Maribor, izdelki pa so nam dostopni tudi preko njihove spletne trgovine. Ta je lepo pregledna, omogoča pa tudi več vrst plačila, kar je v Sloveniji še vedno zelo pomembno. Lotique je sicer znamka, ki se je na trgu z negovalno kozmetiko pojavila že v letu 2008, skoraj desetletje nazaj, sedaj pa so svojo ponudbo razširili še na ličila. V dekorativni kozmetiki ponujajo v resnici čisto vse, kar si lahko zamisliš. Izdelke za obraz (primerje, tekoče podlage, korektorje, rdečila, bronzerje), oči (individualna senčila, palete, maskare), ustnice (lip glose, šminke in svinčnike) ter Flash linijo za najstnice, ki pa je po mojem mnenju v resnici primerna za vsakogar.

Lotique paleta senčil

Lotique make-up Lotique paleta senčil

Seveda je bila paleta senčil prva, ki mi je med brskanjem po spletni trgovini padla v oči, sploh zato, ker je delovala drugače od večine palet v moji zbirki. V zadnjem mesecu sem jo pridno preizkušala in zdaj je čas, da svoja opažanja delim s tabo. Paleta sicer stane 12,30 €, v njej pa najdeš 12 odtenkov, torej vsako senčilo stane le nekaj centov več kot evro – cenejšo paleto boš na trgu pravzaprav že kar težko našla.

Embalaža

Lotique make-up Lotique paleta senčil

Žal moram reči, da je embalaža ena slabših stvari pri tej paleti. Roko na srce – kaj več niti nisem pričakovala, sploh zaradi izredno nizke cene. Celotno pakiranje je plastično, paleta je zelo lahka, sploh pokrov pa deluje tako, kot da bo nekega dne odlomljen končal svojo kariero. Seveda upam, da se to ne bo zgodilo, vendar to vsekakor ni pakiranje, ki bi preneslo kakšne bistvene preizkušnje.

Hiter pregled

V paleti je dvanajst senčil – 4 mat senčila, 4 shimmer senčila ter štiri kovinska (metalic) senčila. Na splošno kombinacija, ki obeta precej razburljive rezultate. Všeč mi je dejstvo, da so v paleti razporejena dokaj razumno v smislu barvnih kombinacij, prav tako pa mi je všeč tudi, da imamo dovolj mat senčil za osvetljevanje pod obrvju, prehode in pa seveda obvezno mat črno senčilo.

Ocena senčil

To je paleta, ki me je z nekaj senčili povsem navdušila, z drugimi pa povsem razočarala. Predlagam, da pogledava swatche in posamične senčke, pa ti lahko kar za vsako povem, kako se je obnesla. Na vsaki fotografiji je prvi swatch narejen s prsti, naslednji (spodaj) pa s čopičem.

Lotique make-up Lotique paleta senčil swatchi

Prvo senčilo v prvi vrsti je nevtralno bež, dobra osnova za osvetljevanje pod obrvmi ali za fiksiranje primerja. Je kar drobljiva, tako da je potrebno biti s čopičem previden ob nanosu.

Drugo senčilo je kovinskega zaključka, svetlo roza barve. Ob nanosu s prsti se obnaša zelo lepo, s čopičem pa se rado drobi. Ko sem ga nanašala z mokrim čopičem (ki ga na daleč poškropim z Mac Fix +), je bilo tudi drobljenja veliko manj.

Tretje senčilo je shimmer temno oranžne barve z rjavim podtonom. Zelo je podobno senčilu v naslednji vrsti, vendar gre tam za kovinsko senčilo. Nanaša se lepo, kar velja za večino shimmer senčil v tej paleti.

Četrto senčilo v prvi vrsti je mat senčilo nežno roza barve, perfektno za ustvarjanje prehoda med pregibom in obrvjo. Tudi to je bolj drobljivo, kar je očitno standard za mat senčila, ne samo pri Lotique, ampak pri znamkah na splošno.

Lotique make-up Lotique paleta senčil swatchi

Prvo senčilo v drugi vrsti deluje zelo temno, vendar je bolj roza, kot sem pričakovala. Gre za kovinsko senčilo, ki se nanaša zelo lepo in ni preveč drobljivo.

Drugo senčilo je zelo podobno tretjemu iz prve vrste, ki pa ima kovinski zaključek. Je izredno drobljivo, senčilo je bilo ob vsaki uporabi po mojih hlačah, paleti, po kozmetični mizici – zato ga ne uporabljam preveč rada. Še najbolje se obnese ob uporabi s prsti.

Tretje senčilo je mat in temnejše, kot tisto v prvi vrsti, ampak za moje pojme sta si vseeno malenkost preveč podobni. Kot ostale mat senčke zelo drobljivo.

Četrto senčilo v tej vrsti je vijolično s kovinskim zaključkom. Spet senčilo, ki je med bolj drobljivimi, vendar je ob nanosu s prsti čudovito. S čopičem nanos senčil s kovinskim zaključkom izpade veliko slabše.

Lotique make-up Lotique paleta senčil swatchi

Prvo senčilo v tretji vrsti je shimmer rjave barve, podobno drobljiv, kot vsi ostali. Kot lahko vidiš iz swatchev, nanos s čopičem ni tako izrazit, kot s prsti.

Drugo senčilo v tretji vrsti je prav tako shimmer – sive barve z nežnim vijoličnim podtonom. Nanaša se izredno lepo in se ne drobi.

Tretje senčilo je mat, v paleti deluje črno, vendar pa ni preveč pigmentirano in zahteva kar nekaj truda, da ga lahko zgradiš do želene barve, v kolikor ciljaš na smokey eye.

Četrto senčilo je zadnje s kovinskim zaključkom, temno rjave barve z vijoličnim podtonom, ni drobljivo in se lepo nanaša.

Uff, res podrobno, mar ne? Kot lahko vidiš, je pri vseh treh tipih senčk problem drobljivost, kar se da do neke mere reševati z dobrimi čopiči z naravnimi ščetinami – s temi je drobljenja manj. Senčila s kovinskim zaključkom se lepše nanašajo s prsti, nekaj od senčil pa ni tako pigmentiranih, kot delujejo na prvi pogled po swatchu s prsti.

Ti to paleto priporočam?

Ta odgovor ni enoznačen, kot je pogosto pri paletah. V koliko bi jo kupila izključno zaradi mat senčil, vsekakor ne, saj so ti podobna na voljo za le malo višjo ceno pri Essence ali Catrice. Če bi jo kupila izključno zaradi shimmer senčil, prav tako ne vem, ali lahko nakup upravičiš. Senčila s kovinskim zaključkom so enostavno čudovita in kljub nekoliko težjemu nanosu vsekakor vredna truda. Na splošno pa bi rekla, da je to paleta zate, v kolikor takšnih barv v svoji kolekciji še nimaš, se želiš igrati z različnimi zaključki in ustvarjati malo bolj pogumne videze. Do popolnoma nevtralnega videza boš namreč zaradi nekaterih manjkajočih odtenkov nekoliko težje prišla.

Bi jo sama kupila ponovno?

Da, kupila bi jo zaradi kovinskih senčil, ki so neverjetna. Prav tako paleta ponuja dobro razmerje med kakovostjo in ceno in v njej najdem barve in tipe senčil, ki jih v svoji kolekciji še nimam. Kljub temu, da sem v postopku raziskave za to objavo poswatchala kakšnih 10 drugih palet (med drugim Urban Decay Naked 1, Urban Decay Basics ter Too Faced Chocolate Bar paleto), sem dejansko zelo dobre dvojnike našla samo za tri od dvanajstih odtenkov, to pa mi kar nekaj pove. Za zanimive videze sem se pripravljena spopasti tudi z osipom, saj to ni paleta, ki jo bom v roke vzela zjutraj, ko imam samo tri minute časa, da ustvarim dostojen videz za v službo.

Lotique endless volume mascara (7,45€)

Lotique make-up Lotique maskara za volumen

Pri Lotique ponujajo nekaj različnih verzij maskar, sama sem se odločila za tisto, ki naj bi mojim trepalnicam dodala volumen, saj imam dokaj dolge trepalnice in je volumen tisto, kar potrebujem.

Lotique make-up Lotique maskara za volumen

Kot lahko vidiš na zgornji fotografiji, je krtačka precej gosta, kar običajno pomeni, da prime vsako trepalnico posebej in nanjo nanese izdelek. Na žalost je že po mesecu uporabe dokaj suha, kar dokazuje tudi košček, ki je na vrhu krtačke ostal na fotografiji. Takšni koščki ob nanosu na trepalnice te obtežijo in povečajo možnost, da boš na koncu dne videti kot prijazna panda.

Lotique make-up Lotique maskara za volumen

Mislim, da fotografija pove več kot tisoč besed. Trepalnice so sicer lepo uvihane in prečesane, vendar pa maskara ni dodala kaj prida volumna. Tak ali celo boljši učinek lahko dosežem s katero koli drugo maskaro iz drogerijskega razreda, ki stane le nekaj evrov. Na kratko: maskara za moje trepalnice ni delovala in ti je ne bi priporočala.

To je tudi vse, kar sem prvič testirala pri Lotique. Razmišljam, da bi si izbrala še kakšen izdelek za obraz, saj me resnično zanima, kako delujejo. Kaj pa ti – si že preizkusila kaj od te nove znamke? Do naslednjič, ostani čudovita!

*** Izdelke sem kupila in naročila sama, vendar pa sem bila verjetno čisto prva stranka preko njihove spletne trgovine, tako da se je naročilo izgubilo nekje v postopku. Ker so se mi pri Lotique želeli opravičiti za zaplete (čeprav niso vedeli, da sem blogerka), so mi izdelke poslali na koncu brezplačno. Kot vedno to ne vpliva na mojo oceno.***

This post is also available in: enEnglish