The Body Shop kamilični odstranjevalci ličil

The Body Shop kamilični odstranjevalci ličil

The Body Shop ponuja ogromno različnih linij in kar težko se odločam, kaj naj na vrsto za testiranje pride najprej. Ampak odstranjevalci ličil so izmed vseh linij nege kože verjetno za testiranje najbolj enostavni, saj hitro pokažejo, iz kakšnega testa so. No, kljub temu sem The Body Shop kamilične odstranjevalce ličil ie testirala več kot štiri mesece in v stekleničkah je ostala le še polovica vsebine, zato je moje mnenje – kot vedno – tudi tokrat podkrepljeno z obilico osebnih izkušenj.

The Body Shop oljni odstranjevalec ličil kamilica

The Body Shop kamilični odstranjevalci ličil

Izdelek s skoraj kultnim statusom, za katerega si gotovo že slišala. V preteklosti se ga je držal slab sloves zaradi menda slabe stekleničke, vendar jaz nisem imela nobenih težav z njo. Gre za stekleničko s pumpico na potisk, za čiščenje celega obraza sem potrebovala približno dve pumpici izdelka. Pri The Body Shop pravijo, da je primeren tudi za uporabnike leč in tiste z občutljivo kožo, o čemer ne morem pričati, saj nisem ne eno, ne drugo.

Ta oljni odstranjevalec je praktično brez vonja, zaradi česar mi je takoj postal všeč, še bolj pa sem navdušena nad njegovo učinkovitostjo. Ličila – tudi vodoodporna – stopi v dobrih 20 sekundah, med čemer svojemu obrazu privoščim nežno masažo. Odlično deluje kot izdelek za prvo čiščenje, saj res odstrani prav vse ostanke ličil na obrazu.

Priporočam ti ga, če iščeš ne predrag in resnično učinkovit odstranjevalec ličil za prvo čiščenje. Trenutna cena je 17,50 € za 200ml, kar bo meni zadoščalo za približno 6 mesecev uporabe. Kupiš ga lahko *tukaj*.

INCI za navdušenke: Glycine Soja Oil/Glycine Soja (Soybean) Oil (Emollient/Skin Conditioner), Prunus Amygdalus Dulcis Oil/Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil (Skin-Conditioning Agent), Helianthus Annuus Seed Oil/Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil (Emollient), C12-15 Alkyl Benzoate (Emollient), Caprylic/Capric Triglyceride (Emollient), Ethylhexyl Palmitate (Skin Conditioning Agent), Isohexadecane (Emollient/Solvent), Polysorbate 85 (Surfactant-Emulsifying), Sorbitan Trioleate (Surfactant-Emulsifying), Sesamum Indicum Seed Oil/Sesamum Indicum (Sesame) Seed Oil (Skin-Conditioning Agent), Octyldodecanol (Emollient), Parfum/Fragrance (Fragrance), Linalool (Fragrance Ingredient), Tocopherol (Antioxidant), Limonene (Fragrance Ingredient), Anthemis Nobilis Flower Oil (Fragrance/Essential Oil), Citric Acid (pH Adjuster).

The Body Shop odstranjevalec ličil kamilica

The Body Shop kamilični odstranjevalci ličil

Brat zgoraj omenjenega oljnega odstranjevalca ličil je klasičen odstranjevalec ličil iz kamilične linije. Gre za bolj “nežno” verzijo odstranjevalca, saj se z ličili ne spopada tako učinkovito, kot oljni čistilec, zato sem ga sama uporabljala za drugo čiščenje obraza. Največj težav so mu povzročale predvsem vodoodporne maskare, kar je že klasično najtežji preizkus za praktično vsak odstranjevalec čistil.

Ta odstranjevalec ličil sem uporabljala z vatko, saj gre za navadno tekočino, ki jo je praktično nemogoče uporabiti kakorkoli drugače. Tudi zanj je značilno, da nima nobenega pravega vonja, kar pomeni, da bo oči dražil manj kot drugi, agresivni odstranjevalci ličil.

Priporočam ti ga za drugo čiščenje, če pa ne uporabljaš veliko ličil oziroma ne uporabljaš visoko obstojnih ličil, pa ga lahko uporabiš tudi za prvo čiščenje. Primeren je tudi za tiste, ki vam ni všeč občutek olja na obrazu. Cena je 11,50 € (torej je nekoliko cenejši od oljnega odstranjevalca), nate pa čaka *tukaj*.

INCI: Aqua/Water (Solvent/Diluent), Glycerin (Humectant), Polysorbate 20 (Emulsifier), Sodium Cocoamphoacetate (Surfactant), Phenoxyethanol (Preservative), Sodium Laureth Sulfate (Surfactant), Coco-Glucoside (Surfactant), p-Anisic Acid (pH Modifier), Citric Acid (pH Adjuster), Sodium Chloride (Viscosity Modifier), Disodium EDTA (Chelating Agent), Sodium Hydroxide (pH Adjuster), Anthemis Nobilis Flower Extract (Natural Additive).

Končna ocena

The Body Shop kamilični odstranjevalci ličil

Po takšnih testiranjih se vedno vprašam sledeče: ali gre za izdelek, ki bi ga kupila tudi s svojim denarjem? V tem primeru je odgovor velik DA za oljni odstranjevalec ličil in VERJETNO NE za navadni odstranjevalec ličil. Oljni odstranjevalec je bil res nepogrešljiv v moji večerni negi in skupaj sva v preteklih mesecih uživala, medtem ko je bil klasičen odstranjevalec ličil nadomestljiv tudi z drugimi izdelki, kot so na primer (bistveno cenejše) micelarne vodice.

Upam, da ti je bila ocena v pomoč in boš ob naslednjem obisku (spletne) The Body Shop trgovinice lahko sprejela dobre odločitve. Do naslednjič, ostani čudovita!