Blogmas #6 – DIY naravni božični okraski (+ nagradna igra)

DlY naravni božični okraski

Nov dan, nova Blogmas objava. Priznam, da ta december kar leti mimo mene in mu komaj sledim. Naslednji teden se začne sezona zabav, kar pomeni, da bo časa še manj, zaot resnično upam, da mi bo celoten Blogmas uspelo izpeljati tako, kot sem si zamislila. Danes ti želim pokazati, kako lepi in enostavni so lahko DIY božični okraski, poleg tega pa te želim pocrkljati tudi z novo nagradno igro.

DlY naravni božični okraski

Za izdelavo okraskov boš potrebovala: bleščice (ali lepilo z bleščicami), pomaranče, orehe, škarje, pištolo z vročim lepilom (ali super lepilo) ter vrvico. Prav tako boš potrebovala sestavine za slano testo: 300g soli, 300g bele moke, žlico olja ter 2dl vode.

DlY naravni božični okraski

Suhe pomaranče so povsem enostaven in zelo lep okrasek. Pomaranče nareži na tanke rezine in jih čez noč posuši na radiatorju (lahko jih sušiš tudi na zraku, vendar bo trajalo dlje, predvsem pa jih ne pozabi vsak dan obrniti, da se ne zvijejo v nepravilno obliko). Prebodi jih z nožem in skozi njih potegni vrvico. Lahko jih pustiš neokrašene, ali pa nanje narišeš kakšen vzorček z bleščicami.

 

DlY naravni božični okraski

Enako velja tudi za orehe, vendar pa boš v tem primeru potrebovala vroče lepilo (ali super lepilo), da boš lahko pritrdila vrvico. Če sama nisi vešča rokovanja s takšnimi lepili, prosi odraslega, da ti pomaga – praznikov v končni fazi res ne želimo preživljati pri zdravnikih.

DlY naravni božični okraski

Ti okraski so narejeni iz slanega testa. Vse sestavine zmešaš skupaj, zgneteš testo, ga razvaljaš in z modelčki odtisneš želene oblike. Nato jih pri 180* pečeš približno 20 minut. Ko se ohladijo, jih lahko okrasiš z bleščicami, lakom za nohte, temperami ali čem drugim, kar najdeš pri sebi doma.

 

 

DlY naravni božični okraski

Ker so tema današnje objave naravni okraski, sem se odločila, da v nagradni igri podarim tudi naravno kozmetiko. Podarjam set kozmetike Mirta, v katerem se skriva Krema za roke pomaranča (o njej sem že pisala *tukaj*) ter naravno milo. Kako sodeluješ v nagradni igri?

~ všečkaj Facebook stran Low Maintenance Beauty

~ pod to objavo komentiraj, kaj je tvoj najlepši spomin iz leta 2017 (ter dopiši svoje Facebook uporabniško ime)

~ če objavo deliš med prijatelje (javno, tako da jo lahko vidim tudi jaz), gre tvoje ime v boben za žrebanje dvakrat, ni pa to pogoj za sodelovanje.

Nagrajenec/ka bo na mojem Facebook profilu razglašena v nedeljo, 17.12. Veliko sreče vsem!

This post is also available in: enEnglish

5 Comments

 1. Kristi Benko
  12. 12. 2017 / 15:54

  Najlepsi spomin je definitivno plusek ki je naznanil prihod novega druzinskga clana 🙂

 2. Mateja vrbnjak
  13. 12. 2017 / 16:55

  Najlepši spomin v letu 2017 je, ko sem dobila službo 😉 mateja vrbnjak (na fb) 😉

 3. TINA KRESLIN
  13. 12. 2017 / 18:46

  dobila sem službo-takšno,ki jo obožujem 🙂

 4. ANA MARIJA PAŽIN
  15. 12. 2017 / 12:47

  Leto 2017 si bom zapomnila po čudovitem enem mesecu prebivanja pri babici med poletjem 🙂 Ana Marija Pažin

 5. Jerneja Benčina
  17. 12. 2017 / 2:33

  Najlepši trenutki so večeri z mojim dragim. ❤️ V iztekajočem se letu pa počitnice v Kranjski Gori in seveda, morjeeee! ?☀️?

  Fb: Neja Bencina