The Body Shop Matte Lip Liquid – ocena & swatchi

The Body Shop Matte Lip Liquid

The Body Shop je končno prišel tudi v Slovenijo, kar pomeni, da bom lahko sedaj veliko bolj enostavno preizkušala nove izdelke. Pri tej znamki sem preizkusila kar nekaj izdelkov za nego telesa, vendar pa še nikoli nisem zašla na področje ličil. Posledično sem bila res navdušena, ko sem na Beautiful Bloggers MeetUp v začetku novembra prejela The Body Shop Matte Lip Liquid (tekočo mat šminko). Nosila sem jo cel november in december, saj mi je bila res všeč. V začetku decembra me je presenetil še paket The Body Shop, v katerem so mi prijazno poslali House Of Holland set treh tekočih mat šmink. Te šminke so sicer tudi del njihove redne ponudbe v spletni trgovini, ki jo najdeš *tukaj*.

The Body Shop Matte Lip Liquid

Ker je to prvič, da pišem o tej znamki, bi rada o njej povedala še nekaj dejstev, za katere mislim, da bodo zanimiva za vse lepotne navdušenke.

#1: Njihovo vodilo je “bogatimo, ne izkoriščamo”. S svojimi izdelki želijo narediti svet boljši, hkrati pa vse svoje sestavine pridobivajo….

#2 …po načelu pravične trgovine, kar pomeni, da z dobavitelji trgujejo pošteno in jim za sestavine ponujajo pošteno ceno. Že 20 let nazaj so bili med pobudniki Iniciative za etično trgovanje (ETI), ki je predana izboljšanju pogojev za delo po vsem svetu.

#3 V svojem delovanju si zastavljajo jasne trajnostne cilje. Do leta 2020 bodo tako v svojih trgovinah zmanjšali porabo energije za 10 %, po vsem svetu poskrbeli za delo 40.000 ekonomsko ranljivih posameznikov in zaščitili 10.000 hektarjev gozdov in naravnih površin.

#4 The Body Shop je nekaj let nazaj kupil L’Oreal. Tako je znamka pristala na črnem seznamu glede testiranja na živalih, vendar pa se je s preteklim letom od L’Oreala ponovno odcepil, kar pomeni, da ga ponovno najdemo na beli listi.

#5 Vsi The Body Shop izdelki so vegetarijanski (ne pa tudi veganski, saj lahko vsebujejo nekatere pigmente, vosek itd.)

Zakaj pišem o vsem tem? Zato, ker se mi zdi to pomembno. Tiste, ki berete moj blog in mi sledite na družbenih omrežjih, veste, da v mojih objavah lahko pričakujete več kot le nekaj nasmejanih fotografij in sto besed o izdelku. Vedno želim o izdelkih in znamkah posredovati čim več informacij – pa naj bodo te dobre ali slabe. Mislim, da je The Body Shop trajnostno usmerjena znamka in prav zato sem mnenja, da so njeni izdelki vredni tudi kakšnega evra več, saj z nakupom njihovih izdelkov svoje trajnostno vedenje izražamo tudi same.

The Body Shop Matte Lip Liquid – odtenki in cena

The Body Shop Matte Lip Liquid

V Sloveniji nam je trenutno na voljo 13 odtenkov. Med temi lahko prav vsaka od nas najde nekaj zase, saj so na voljo tako nevtralne barve, kot tudi odtenki, primerni za ljubiteljice temnejših ustnic.

V Sloveniji vsaka mat šminka stane 8,90€, kar je nekako primerljivo z drogerijskimi znamkami, kot sta na primer Bourjois in Maybelline. Če slediš njihovi Facebook strani in se naročiš na njihovo promocijsko e-pošto, občasno lahko dobiš tudi kodo za popust na celoten nakup.

The Body Shop Matte Lip Liquid – embalaža

The Body Shop Matte Lip Liquid

Vsaka šminka se nahaja v enostavni plastični tubi z mat pokrovčkom z aplikatorjem. Všeč mi je, ko znamke poskrbijo za take malenkosti, kot na primer, da ima mat šminka mat pokrovček in svetleče šminke navaden ali stekleč pokrovček. Mat pokrovček ima mehko, skoraj svilnato teksturo, ki me spominja na pakiranja pri NARS izdelkih. Vsaka šminka vsebuje 8ml izdelka, kar je povsem povprečno, rok uporabe pa ima 18 mesecev po odprtju. Mislim, da je to razumen rok, v katerem lahko porabiš tekočo šminko, če ti je ta všeč. Ime je zapisano na vrhu stekleničke skupaj s kodo.

Aplikator je povsem enostaven, dovolj majhen za natančen nanos. Je sicer nekoliko puhast, vendar veliko manj kot pri na primer Avon Mark Lip Lacquers, kjer me je aplikator res spravljal ob živce. S tem aplikatorjem lahko dosežeš lep nanos. The Body Shop Matte Lip Liquid – formula

Formula mi je zelo, zelo všeč. Je nekoliko manj pigmentirana, kar se še posebej pozna pri temnejših šminkah, vendar pa se z nanosom dodatnega sloja lepo izenači. Prav tako se da lepo in enokomerno nanesti, ko se obrabi. Nekoliko dlje traja sušenje v popoln mat zaključek – rekla bi, da boš morala počakati nekje pet minut. Po tem pa bo ta šminka prestala vse bolj enostavne teste (kakšne res mastne pice pa pač ne).

The Body Shop Matte Lip Liquid šminke so zelo prijetne na ustnicah, ki jih sploh ne izsušijo. V bistvu imam pri nošenju bolj občutek, da gre za satenasto formulo, vendar pa je zaključek na ustnicah popolnoma mat.

Imajo zanimiv cvetlični vonj. Ta ni izjemno močan, vendar pa ti te šminke odsvetujem, če te pri šminkah na splošno motijo kakršni koli vonji. Po nanosu vonj ostane še nekaj časa – jaz ga voham še kakšne pol ure. Verjetno prav ta vonj oziroma dišava ni naključje, saj so imena vseh odtenkov povezana z različnimi cvetlicami.

The Body Shop Matte Lip Liquid – Windsor Rose (032)

The Body Shop Matte Lip Liquid Windsor Rose

The Body Shop Matte Lip Liquid Windsor Rose

The Body Shop Matte Lip Liquid v odtenku Windsor Rose je popoln nevtralni odtenek brez kakršnih koli podtonov. Najepše ga bodo nosila svetlopolta dekleta. Če imaš temnejšo polt, preveri, da odtenek ni preveč podoben tvoji polti. Če se ti zdi, da bi bilo lahko kaj na tem, se temu odtenku raje izogni.

The Body Shop Matte Lip Liquid Windsor Rose

The Body Shop Matte Lip Liquid – Nairobi Camellia (034)

The Body Shop Matte Lip Liquid Nairobi Camelia

The Body Shop Matte Lip Liquid Nairobi Camelia

The Body Shop Matte Lip Liquid v odtenku Nairobi Camelia je svetlo rožnata barva z nekoliko rjavega podtona. To je šminka, ki bi po mojem mnenju izgledala lepo na vsaki ženski, saj gre za čudovito vsakodnevno barvo. Mislim, da ustnice s tem odtenkom tudi izgledajo nekoliko večje.

The Body Shop Matte Lip Liquid Nairobi Camelia

The Body Shop Matte Lip Liquid – Mauritius Dahlia (017)

The Body Shop Matte Lip Liquid Mauritius Dahlia

The Body Shop Matte Lip Liquid Mauritius Dahlia

The Body Shop Matte Lip Liquid v odtenku Mauritius Dahlia je globoke visnke barve. Čeprav se načeloma takšnih odtenkov izogibam, sem to šminko nosila na eno božičnih zabav in dobila ogromno komplimentov, kar verjetno pomeni, da bi jim morala posvetiti več prostora v svoji zbirki.

The Body Shop Matte Lip Liquid Mauritius Dahlia

To so torej moja mnenja o The Body Shop Matte Lip Liquid tekočih šminkah. Komaj čakam, da od ličil pri TBS preizkusim še kakšen izdelek – imaš morda v mislih kakšnega, o katerem bi želela čim prej prebrati oceno? Zaupaj mi ga v komentarjih. Pofočkaj pa se tudi na mojem Instagramu @low_maintenance_beauty, kjer poteka nagradna igra, v kateri lahko osvojiš čisto svojo tekočo šminko v odtenku Nairobi Camellia. Do naslednjič, ostani čudovita!

 

This post is also available in: enEnglish

3 Comments

  1. 7. 1. 2018 / 22:14

    Super objava! Jaz jih še nisem preizkusila, ampak sedaj me pa prav mika. Evo, takoj jutri 🙂

  2. Nika mele
    8. 1. 2018 / 21:36

    Nisem se nobenega preizkusila.

  3. 9. 1. 2018 / 18:12

    Odlična objava! Joj ta The Body Shop Matte Lip Liquid v odtenku Mauritius Dahlia me zelo mika 😀