Avon Mark Liquid Lip Lacquer Shine & Matte

Avon Mark Liquid Lip Lacquers

Avon Mark Liquid Lip Lacquer  tekoče šminke v svetleči in mat verziji so zadnja dopolnitev Avon Mark linije. Za njihov prihod sem izvedela že pred približno dvema mesecema in že dolgo me kakšen PR paketek ni tako razveselil, kot me je ta. Prejela sem tri šminke, dve v mat različici in eno svetlečo. Danes s teboj delim svojo izkušnjo z njimi.

Embalaža in cena

Avon Mark Liquid Lip Lacquers

Embalaža je dokaj običajna, a praktična. Spodnji del je prozoren, tako da lahko vidiš odtenek šminke. Pokrovček z aplikatorjem je mat črn pri mat različicah in svetleč črn pri svetlečih različicah šmink. Ta občutek za detajle mi je zelo všeč. Na dnu stekeničke je zapisano ime, kot je to običajno za vse Avon šminke.

V vsaki steklenički je 7ml izdelka, kar je dokaj veliko. V Sloveniji bodo na voljo za 9,50€, v trenutnem katalogu pa so znižane na 4,90€. Če so ti všeč, je torej sedaj prava priložnost, da si jih privoščiš.

Nabor barv

Avon Mark Liquid Lip Lacquers

Barve so precej preproste, vendar zajemajo vse odtenke, ki si jih sama osebno želim. V vsaki različici je na voljo deset odtenkov, tako da sem prepričana, da lahko vsaka navdušenka najde kakšnega zase. Če želiš videti vse odtenke, jih lahko pregledaš pri Petri *tu*.

Nanos in tekstura

Avon Mark Liquid Lip Lacquers swatches

Od leve proti desni: Dare to be bare (mat), Orange you happy (mat) in Lacquered up (svetleča)

Formula obeh verzij Avon Mark Liquid Lip Lacquer tekočih šmink je dokaj gosta in dobro prekrivna. Mat tekoče šminke imajo bolj penasto konsistenco in se na ustnice resnično lepo nanašajo. Niso neprijetne, ustnic ne vlečejo in ne izsušijo. Tudi obstojnost je dokaj dobra, vendar ne bodo preživele mastne pice ali noči koktejlov. Po drugi strani je svetleča formula težja in bolj lepljiva. Pigmentacija je odlična, vendar sem imela pri tem odtenku v svetleči formuli občutek, kot da je sedel na ustnicah in jih obtežil. Čeprav ta tekoča šminka ni tako svetleča, kot običajen lip gloss, je vseeno potrebna pozornost, saj se rade prenašajo in lahko (beri: verjetno bodo) končajo na tvojih zobeh. Vsekakor te preveri v ogledalu, preden zapustiš hišo. Ta formula mi ni preveč pri srcu, saj zahteva preveč dela. Obstojnost je odvisna od tega, kaj boš čez dan počela, vendar o kakšnih bistveni obstojnosti ne morem govoriti.

Avon Mark Liquid Lip Lacquer

Nekaj težav sem imela tudi z aplikatorjem. Ko ga potegneš ven iz stekleničke, na njem ostane veliko izdelka. Tega sicer lahko obrišeš ob zgornji rob, vendar pa se bo sčasoma tam nabralo kar nekaj ostankov, kar ni niti lepo, niti higienično. Sama sem po kakšnem tednu uporabe notranji rob obrisala s čisto paličico za ušesa, kar je nekoliko omililo težave. Druga težava je neenakomeren rob aplikatorja, zaradi katerega je natančen nanos nekoliko težji (a ne nemogoč). Vsekakor vsaj za svetlečo verzijo toplo priporočam uporabo svinčnika za ustnice!

Odtenki

Kot omenjeno, sem prejela dve mat šminki. Prva je nevtralna rjava barva z imenom  Avon Mark Liquid Lip Lacquer Matte – Dare to be bare.

Avon Mark Liquid Lip Lacquer Dare To be bare matte

Avon Mark Liquid Lip Lacquer Dare To be bare matte

Druga mat šminka je čudovite oranžne barve, nosi pa ime Orange you happy. Čeprav gre za precej nežen oranžen odtenek, je to vseeno šminka, ki jo bom verjetno več nosila poleti Avon Mark Liquid Lip Lacquer Orange you happy matte

Avon Mark Liquid Lip Lacquer Orange you happy matte

Tretja šminka, ki sem jo prejela je Avon Mark Liquid Lip Lacquer shine v odtenku Lacquered up. Gre za živahno rdečo barvo z močnim roza podtonom – ponovno odtenek, ki bi ga z veseljem uporabljala preko poletja, za zimo pa se mi zdi nekoliko preveč živahen.

Avon Mark Liquid Lip Lacquer Lacquered up shine

Avon Mark Liquid Lip Lacquer Lacquered up shine

Zaključne misli

Če si ljubiteljica tekočih šmink, bi ti te nove Avon Mark Lip Lacquers tekoče šminke vsekakor priporočala. So precej drugačne od ostalih na trgu, cena je razumna in mat formula je na ustnicah zelo prijetna. Tudi sama bom verjetno naročila še nekaj mat šmink v temnejših odtenkih, svetleče šminke pa bom verjetno izpustila. Pri nanosu znam biti dovolj pozorna, vendar pa hitro pozabim, da imam na ustnicah šminko, kar pomeni, da se znajde povsod. Če pa imaš za to dovolj samokontrole in potrpljenja, ti priporočam tudi kakšno tekočo šminko v svetleči formuli.

Do naslednjič, ostani čudovita!

This post is also available in: enEnglish

4 Comments

  1. 23. 10. 2017 / 21:35

    Mi delate lušte z njimi <3

    • Maša Muster
      Avtor
      2. 11. 2017 / 21:45

      Hmmm… sori? Not sori? 🙂 🙂

  2. 23. 10. 2017 / 22:28

    Tudi jaz sem zelo zadovoljna z mat izvedbo teh šminkic. Odtenki so pa tako lepi in raznoliki, da si že ogledujem nove. 🙂

    • Maša Muster
      Avtor
      2. 11. 2017 / 21:46

      Mat so vsaj meni osebno res boljši, ja. Za odtenke pa se strinjam – jaz sem danes že skoraj vzela eno mat šminko v drogeriji, pa sem se spomnila na svojo Avon Mark Wishlisto in jo dala nazaj 🙂