Urban Decay prihaja v Slovenijo! Katere izdelke ti priporočam in kaj bom kupila sama?

Urban Decay products

V preteklem letu se nam je na slovenskem trgu pridružilo kar nekaj znamk, po katere smo lepotne navdušenke prej zahajale čez mejo (ali lužo), jih naročale preko spleta in nasploh izkoriščale vse možnosti, da smo jih le dobile v roke. Med temi znamkami bo v kratkem tudi Urban Decay in sama se ga zelo veselim. Danes ti želim pokazati nekaj svojih najljubših Urban Decay izdelkov, ki jih z veseljem redno uporabljam.

Urban Decay Naked paleta

urban decay Naked palette

Začniva pri klasiki – Urban Decay Naked paleti senčil za oči, ki jo pogosto imenujemo tudi Naked 1. Mislim, da skoraj ni ženske, ki ne bi poznala te palete senčil, saj gre za kultno klasiko. Mehke, skorajda kremaste senčke z visoko pigmentacijo ponujajo ogromen izbor možnosti, kako jih boš kombinirala. Z njo povsem enostavno ustvariš tako preprost dnevni videz, kot tudi močno zasenčene oči. V celotni paleti sta meni osebno najbolj unikatna odtenka Gunpowder in Smog, uporabljam pa prav vse in paleta je v moji zbirki praktično nepogrešljiva.

urban decay Naked palette

V tujini jo trenutno lahko dobimo za okrog 50€, pričakujem, da bo cena pri nas podobna. Za to ceno dobiš kakovostno paleto z velikim ogledalom in zelo dobrim dvostranskim čopičem in dvanajstimi odtenki senčil.

Urban Decay Naked Ultimate Basics paleta

Urban Decay ultimate basics palette

Ta paleta je nekoliko drugačna, saj v njej najdemo samo mat senčila. Kupila sem jo leta 2016, ko smo jezdili visoko na valu mat trenda, še danes pa jo redno uporabljam v kombinaciji z drugimi svetlikajočimi senčili. V primerjavi z Naked paleto je v njej več senčil s hladnim podtonom, pa tudi izbira senčil za ustvarjanje prehodov je večja. Vsekakor paleta, ki je unikatna in vredna nakupa.  Moj najljubši odtenek v paleti je oranžno-rjav Extra bitter, ki se ga fantastično kombinira tudi z zlatimi odtenki.

Urban Decay ultimate basics palette open

Cena te palete je nekoliko višja in se giba okrog 60€. Poleg čudovite, ampak res čudovite palete z ogromnim in kakovostnim ogledalom, tudi tu zraven dobiš odličen dvostranski čopič.

Urban Decay Comfort Matte Vice šminka

urband decay vice lipstick 1973

Zelo redke so mat šminke, ki ti ponujajo popolno udobje na ustnicah. Urban Decay Vice Comfort Matte šminke pa nudijo čudovit mat zaključek, udobno nošenje in lepo navlažene ustnice, poleg tega pa še 29 čudovitih odtenkov. Gre tudi za prvo šminko, ki sem jo v preteklosti že porabila čisto do konca, in sicer čudovit nevtralen odtenek Hideaway. Sedaj moje ustnice krasi nova šminka v odtenku 1993 – lepe, nežne in tople rjave barve.

urband decay vice lipstick 1973 portrait

Urban Decay Vice šminke so poleg mat formule na voljo tudi v mega mat, metalni, kremni, lahki (sheer) in lahki svetleči (sheer shimmer) formuli kot klasične šminke, na policah pa bomo lahko gotovo našle tudi kultne Vice tekoče šminke in svetleče topperje. Cene se gibljejo med 15 in 20€, za kar poleg dobrih 3g šminke dobiš še prekrasno embalažo, ki jo boš gotovo z veseljem potegnila ven iz torbice prav kjerkoli. Cenim, da so pri Urban Decay dno šmink opremili z nalepko v barvi šminke, kar precej olajša jutranje brskanje po predalih.

Urban Decay De-Slick setting sprej

urban decay de-slick make-up setting spray

O Urban Decay setting spreju sem že  skoraj dve leti nazaj pisala *tukaj*, zato se danes ne bom preveč ponavljala. Unikatna formula poskrbi za dolgo obstojnost ličil tako, da z neko čarovnijo uravnava temperaturo tvojih ličil. Ker imam od nosečnosti naprej precej bolj suho kožo, ga zdaj v večji meri uporabljam predvsem poleti, vedno pa po njem posežem tudi takrat, ko na obraz nanesem več plasti ličil. Vemo, da lahko dve plasti tekoče podlage, pa korektor in na vrhu še fiksirni puder na sončni svetlobi delujejo kot maska, Urban Decay De-slick setting sprej pa poskrbi tudi, da vse skupaj deluje precej bolj enakomerno in naravno.

Sama uporabljam že tretjo stekleničko, ki pa je od mojega zadnjega nakupa dobila tudi preobleko, hkrati pa so Urban Decay spreji na voljo v več različicah. Poleg de-slick najdemo pri Urban Decay še All-nighter sprej za podaljševanje obstojnosti ličil ter Chill sprej za osvežitev in vlaženje kože, pa tudi nekaj primerjev v obliki spreja. Čeprav se že nekaj let vedno znova vračam k De-Slick spreju, bom verjetno zdaj bolj pogumno posegla še po kakšnem drugem. Cene se gibajo med 25 in 35€, na voljo pa so tudi stekleničke v potovalni velikosti.

Urban Decay 24/7 Glide on svinčnik za oči

Ta mehak in kremast svinčnik za oči, v odtenku Zero črn kot noč, je žal v moji zbirki končal svojo življenjsko pot, saj sem ga porabila povsem do konca. Ker je formula res mehka, se morda porabi nekoliko hitreje kot kakšen drug svinčnik, vendar pa sama črne svinčnike uporabljam pretežno za t.i. tightline, torej obrobo zgornjih trepalnic, zato resnično potrebujem mehko formulo, ki pa se ne prenaša na spodnjo veko in pod oči. Ta svinčnik je za približno 15€ vse te pogoje izpolnil, kar se mi za dobro leto uporabe sploh ni zdela slaba naložba.

Kaj pa je na moji listi želja?

No, lahko si misliš, da več kot ena stvar. Že nekaj časa imam ogledano kremno Vice šminko v odtenku Crisis, saj bi rada preizkusila tudi kremno formulo. Ker nisem še nikoli preizkusila nobene tekoče podlage in korektorja, bom svoje spoznavanje izdelkov za obraz začela z All-nighter Waterproof korektorjem (najverjetneje v odtenku Fair), nato pa, če se bova s korektorjem razumela, investirala še v tekočoi podlago. Med izdelki, ki se bodo definitivno znašli v moji zbirki, je tudi Urban Decay Velvetizer puder, ki ga vmešaš v katero koli tekočo podlago, da dobiš satenast zaključek. Vidim, da je moj 24/7 glide-on svinčnik za oči dobil mat črnega bratca v odtenku Perversion, ki bo skoraj gotovo perfekten za moje potrebe. Nenazadnje pa ugotavljam, da je od mojega zadnjega nakupa bronzerja iz višjega cenovnega razreda minilo že kar nekaj časa, zato bom z veseljem v zbirko dodala tudi Urban Decay Beach Bronzer v odtenku Bronzed.

Danes pa me RES  zanima  – kaj je tisti izdelek, ki najbolj mika tebe in si ga boš privoščila kot prvega? Do naslednjič, ostani čudovita!

This post is also available in: enEnglish

3 Comments

  1. 25. 1. 2018 / 11:58

    Ta šminka je top, imam pa še setting spray (All nighter), ki je tudi super! Mislim pa, da se bom najprej podala v lov za kakšno dobro tekočo podlago 🙂

  2. 25. 1. 2018 / 18:44

    Setting sprej je bil tudi meni neverjetno dober in zelo uporaben 🙂 Odlična objava

  3. 28. 1. 2018 / 23:59

    Super objava! ❤ Moja denarnica se že trese od strahu!!