Dr. Organic ~ naravna nega kože končno tudi v Sloveniji!

Dr. Organic Slovenija šampon balzam deodorant gel za prhanje

V začetku decembra me je razveselila novica, da v našo malo državico prihaja še ena super znamka, ki nam je bila do sedaj nedosegljiva. Da, govorim o Dr. Organic, za katero ste lepotne navdušenke gotovo že slišale.

Kaj dela znamko Dr. Organic posebno?

Dr. Organic Slovenija

Znamka Dr. Organic pri formulaciji svojih izdelkov uporablja najbolj kakovostne naravne in organske surovine. Med drugim uporabljajo organsko aloe vero, s katero v izdelkih nadomeščajo vodo, organska rastlinska olja, masla in ekstrakte. V njihovih izdelkih nikoli ne boš našla parabenov, SLS, parfumov, surovin živalskega izvora, mineralnih olj ali sestavin, testiranih na živalih. Pri formulaciji poudarjajo bioaktivne učinkovine, kar pomeni, da imajo izdelki točno določene funkcije, ki jih izvajajo – na naraven način.

Pri slovenskem uvozniku so mi prijazno ponudili, da mi nekaj izdelkov pošljejo v test. Sicer bi jih lahko izbrala sama, vendar sem jim predlagala, da me presenetijo in izberejo tiste izdelke, na katere so še posebej ponosni. Pogledava, kaj sem dobila in kakšne so moje izkušnje po več kot mesecu uporabe?

Dr. Organic šampon in balzam z bio čajevcem

Dr. Organic Slovenija šampon balzam z bio čajevcem

Prva izdelka, ki sem ju testirala ta mesec, sta šampon in balzam z bio čajevcem (redna cena se giblje okrog 14€ za vsakega). Namenjena sta za normalne in mastne lase, poleg čajevca pa sta formulirana še z aloe vero, karitejevim maslom in kupom drugih odličnih učinkovin. Prvi občutek ob uporabi šampona je izredno osvežilen in lasje so po uporabi šampona res dajali vtis, da so dobro očiščeni (takšen občutek imam običajno samo, ko mi lase operejo pri frizerju). Šampon je vsekakor moj favorit, medtem ko mi je pri balzamu morda zmanjkala tista pika na i. Tudi ob večji količini uporabljenega balzama se mi je namreč včasih zdelo, da moji lasje potrebujejo več globinske nege, zato sem po nekaj tednih začela z dodano uporabo olja. Vseeno se sedaj sprašujem, kaj bi se zgodilo, če ne bi obupala – morda pa bi se lasje sčasoma navadili novega režima.

Bi izdelek kupila? Šampon da, balzama verjetno ne – pri čemer bom verjetno kljub tej izkušnji v kompletu preizkusila še kakšno drugo linijo, na primer sivko, ki obljublja krepitev las in nego celotnega lasišča.

Dr. Organic gel za prhanje z organskim konopljinim oljem

Dr. Organic Slovenija gel za prhanje s konopljinim oljem

Se zjutraj težko zbudiš? Potem ti predlagam, da kupiš ta gel za prhanje s konopljinim oljem (okrog 8€) in zjutraj z njim skočiš pod tuš. Vonj je namreč tako intenziven, tako svež in tako poživljajoč, da te bo vsekakor prebudil v še tako zaspanem jutru. Mehka formula mi je izredno všeč, priznam pa, da imam v zimskih dneh nekoliko raje sladke vonje. Tako bo moj gel za prhanje name počakal do spomladi (če ga prej ne bo našel najljubši, ki je zanj že kazal veliko zanimanje).

Bi izdelek kupila? Za pomlad in poletje vsekakor, sedaj pa bom svojo kožo pod prho negovala z Dr. Organic gelom za prhanje z maroškim arganovim oljem.

Dr. Organic deodorant z deviškim kokosovim oljem

Dr. Organic Slovenija deodorant z deviškim kokosom

Po tem, ko sem lansko leto odkrila Mirta naravni deodorant, sem končno spoznala, da tudi za moje potrebe zadoščajo deodoranti brez ogromno umetnih in škodljivih snovi. Tako sem z velikim veseljem testirala organski deodorant z deviškim kokosovim oljem (okrog 9€), osnovan s kokosovim oljem, aloe vero, olji bergamotke in drugimi biološkimi izvlečki in olji. Roll-on princip je prijazen do okolja ter omogoča natančen nanos, z veseljem pa poročam, da je deodorant pri meni zdržal potrebnih 24 ur od enega prhanja do naslednjega ne glede na to, kaj sem vmes počela. Vonj samega deodoranta je zelo blag, kar pomeni, da se ne bo mešal z vonjem parfuma, ki ga boš izbrala tisti dan. Vsekakor najljubši med vsemi izdelki Dr. Organic, ki sem jih testirala.

Bi izdelek kupila? Moj se počasi približuje koncu in da – z veseljem ga bom ponovno kupila.Tudi cena se mi zdi za organski deodorant več kot razumna.

Kaj je še na moji Dr. Organic listi želja?

Dr. Organic Slovenija deodorant z deviškim kokosom

Sedaj, ko sem obdelala nego las in telesa, se počasi oziram po izdelkih za nego kože obraza. Povsem na vrhu seznama imam stik za kožne nepravilnosti z bio čajevcem, ki naj bi spodbujal regeneracijo kože in jo hkrati pomiril. Da, tudi jaz občasno dobim kakšen mozoljček, ki ga enostavno ne morem pustiti na miru, zato bi takrat takšna učinkovina prišla še kako prav. Poleg že omenjenega šampona in balzama iz linije z ekološko sivko me v tej liniji mikajo tudi gel nogavice z oljem sivke, ki že v 20 minutah dnevno obljubljajo mehka in gladka stopala. V liniji Skin Clear sem pred časom odkrila še tretji izdelek, ki ga vsekakor moram preizkusiti, in sicer globinsko masko za obraz z ogljem in bio čajevcem, ki naj bi učinkovito očistila kožo in s kombinacijo aktivnih učinkovin spodbudila regeneracijo celic.

Si sama že preizkusila kakšen izdelek Dr. Organic? Na voljo so ti v drogerijah Tuš (kjer lahko ob malo spremljanja ujameš tudi kakšno super akcijo) ter na spletni strani Ecco Verde *tukaj*. Do naslednjič, ostani čudovita!