Paese ličila za obrvi: naravne obrvi vs. Instagram obrvi

Paese ličila za obrvi

Če redno bereš moj blog, potem verjetno ni nobena skrivnost, da nisem ravno ljubitelj obrvi, za katere je iz aviona videti, da niso niti najmanj podobne naravnim obrvem. Nekaj tednov nazaj je imela takšne obrvi izrisane prodajalka v lokalni trgovini in priznam – nisem mogla nehati strmeti vanjo. Šele kasneje mi je postalo jasno, zakaj – seveda zato, ker le redko, če sploh kdaj, takšne obrvi vidim v resničnem življenju. V moji glavi so rezervirane za družbena omrežja, kjer privlačijo obiskovalce strani ali pa prikazujejo veščine ličenja posameznih deklet. Niso mišljena za vsakdanje življenje.

Ne glede na to pa sem se – prvič v svojem življenju – odločila, da poizkusim, ali lahko nekaj podobnega popolnim Instagram obrvem ustvarim tudi sama, hkrati pa sem želela to primerjati s svojo klasično, vsakdanjo rutino pri oblikovanju obrvi. Kaj pa je tebi bolj všeč – komaj čakam na tvoje mnenje v komentarjih!

Paese ličila za obrvi brow couture pomade

Izdelki, ki jih uporabljam v svoji rutini pri oblikovanju obrvi in za poustvarjanje Instagram obrvi so vsi znamke Paese. Njihove izdelke zdaj uporabljam že skoraj kakšno leto in vedno znova odkrivam nove, ki me navdušujejo s svojo kakovostjo. Cenovno so nekje v sredini razreda, kar pomeni, da izdelkov za nekaj evrov pri njih ne boš našla, verjetno pa ti po drugi strani ne bo treba živeti le ob kruhu in vodi, če si boš tu in tam privoščila kakšen njihov izdelek. V Sloveniji lahko njihove izdelke kupiš v spletni trgovini *tukaj* ter v BTC Ljubljana (Hala A)

Naravne obrvi s Paese ličili za obrvi

Paese ličila za obrvi naravne obrvi

 

Paese ličila za obrvi naravne obrvi

Najprej si oglejva rutino za naravne obrvi. Pri tej obstajata dve različici, odvisno od tega, koliko časa imam zjutraj, da se uredim. V prvi varianti uporabi Paese Brow Couture Gel (moj je v odtenku Brunette, 12€) in Paese Brow Couture svinčnik za obrvi (odtenek Brunette, 9,50€).  Najprej obrvi prečešem z gelom (trenutno uporabljam Pixi gel, vendar ne vidim kakšne bistvene razlike od tistega za evro ali dva). Nato uporabim Brow Couture gel, da na obrvi nanesem nekaj barve, prazna mesta pa zapolnim s kratkimi črticami s svinčnikom. Paese svinčnik je dvostranski – na eni strani svinčnik, na drugi strani pa priročna krtačka, s katero obrvi na hitro prečešem, ko se mi zdi, da sem nanesla dovolj barve. To je resnično naraven videz, ki ga tudi najhitreje ustvarim.

Paese ličila za obrvi Paese brow couture pencil

Paese Brow Couture svinčnik za obrvi sem že imenila kot moj najljubši svinčnik za obrvi leta 2017. Mislim, da je formula čudovita – dovolj kremna, da ni treba preveč pritiskati, hkrati pa ne tako mehka, da bi se svinčnik ob vsaki uporabi zlomil ali puščal delce v tvojih obrveh. Prav tako sem nekoliko pristranska do lepe embalaže in do dodatne ščetke, ki mi pride še kako prav. Svinčnik je dostopen v treh različnih barvah.

Paese ličila za obrvi Paese brow couture gel

Paese ličila za obrvi Paese brow couture gel

Paese Brow Couture Gel je bil zame nov tip izdelka in prvih nekaj uporab mi ni šlo najboljše. Ko zavrtiš dno izdelka, gel namreč pride ven na sredini ščetke, nato pa se ga nanese na obrvi. Majhen nasvet: dna ne zavrti več kot enkrat, ker zaradi močne pigmentacije potrebuješ le kapljico ali dve izdelka za vsako obrv. Prav tako ti svetujem, da gel naneseš na sredino, kjer so tvoje obrvi najširše, potem pa ga s krtačko premikaš bolj proti začetku in koncu obrvi. To ni tip izdelka, ki bi omogočal natančen nanos, ampak je mišljen predvsem za zapolnitev obrvi z barvo. Tudi ta je dostopen v treh različnih barvah.

Paese ličila za obrvi naravne obrvi

Paese ličila za obrvi naravne obrvi

Druga varianta naravne obrvi je kombinacija Paese Brow Couture Pomade (odtenek Brunette, 13€) in že omenjenega Paese Brow Couture svinčnika za obrvi. Z natančnim čopičem za obrvi s pomado zarišem zgornji in spodnji del obrvi, sredino pa zapolnim s svinčnikom. Pri tem vedno uporabljam lahko roko pri začetku obrvi in nato začnem dodajati več in več barve proti koncu obrvi. Takšna obrv je nekoliko bolj definirana, še vedno pa smo daleč od tega, kar bi bilo smatrati intenzivno za vsakodnevno uporabo.

Paese ličila za obrvi Paese brow couture pomade

Paese ličila za obrvi swatchi

Paese Brow Couture Pomade je na voljo v štirih različnih barvah. Ima zanimivo formulo, ki ni preveč kremasta, ampak nekoliko voskasta. Osebno mi je ta varianta bolj všeč, saj imam več kontrole nad tem, koliko izdelka zajamem s čopičem. Če pomade še nisi uporabljala, ti predlagam, da jo najprej naneseš na hrbtno stran dlani, nato pa od tam malo po malo s čopičem na obrvi. S tem boš nekoliko segrela izdelek, kar omogoči lažji nanos, hkrati pa boš imela nad nanosom več kontrole. Pomade so načeloma za uporabo najtežje, sploh če želiš doseči naravni videz, zato je potrebne nekoliko vaje. V Paese lončku pomade se skriva kar 4,5g izdelka, kar pomeni, da ga boš tudi z redno uporabo le težko v celoti porabila v 6 mesecih, kolikor je njegov rok trajanja.

Sedaj pa Instabrow…

Moj poizkus Instagram obrvi s Paese ličili za obrvi

Paese ličila za obrvi naravne obrvi

Paese ličila za obrvi naravne obrvi

Tudi tu sem najprej uporabila gel za obrvi. Nato sem s čopičem za obrvi zarisala spodnji in zgornji lok, pri čemer sem zgornjega potegnila nad svoj naravni rok obrvi, s čimer je obrv postala širša in z bolj izrazitim lokom. Prav tako je debelejši, kot sem ga vajena, tudi zaključek obrvi. Na začetku obrvi sem s čopičem dodala nekaj potegov, ki naj bi bili podobni naravnim obrvem, preostanek obrvi pa sem zapolnila s pomado. Nato sem s Catrice HD Liquid Coverage Precision korektorjem obrobila zgornji in spodnji lok in vse skupaj zabrisala z manjšim čopičem.

Kakšno je tvoje mnenje? Sama osebno mislim, da z mojimi blond obrvmi in svetlo poltjo vse skupaj ne izgleda najboljše. Ampak hej – če ti je všeč, potem ti vsekakor lahko povem, da je videz povsem enostavno ustvariti s Paese ličili za obrvi. Želim si, da bi v svojo ponudbo dodali še gel za obrvi ali vosek za obrvi, prav tako pa bi z veseljem videla kakšen pudrast izdelek za obrvi. Potem smo, kar se mene tiče, pokrili cel nabor, ki ga potrebujem sama.

Katera obrv od vseh je tebi najbolj všeč? Povej mi v komentarju in- do naslednjič, ostani čudovita!

This post is also available in: enEnglish

2 Comments

  1. 19. 2. 2018 / 6:20

    Aloha, lepotička! ?
    Vidis, jaz sem na IGstoryju glasovala za insta obrvi. ? Ker so mi dejansko vsec te tvoje, ki si jih ustvarila, niso tiste pretirane. Ne vem, meno osebno so vsec na tebi. ??
    Drugace pa…waves…woooow! ??

  2. 19. 2. 2018 / 11:16

    Meni so všeč oboje! Tvoje ‘insta obrvi’ zgledajo veliko bolje zato ker dejansko imaš obrvi, najbolj nenaravno izgledajo pri dekletih, ki nimajo skor nič dlačic in si potem narišejo dve temni čisto zapolnjeni črti. Po možnosti čisto mimo naravne linije. Super objava! Sama sem navdušena uporabnica pomad za obrvi, zame so najlažje, ko se enkrat navadiš.