Blogmas #8: moja najljubša ličila 2017 (+ nagradna igra)

Končno je tu objava, ki vas jo je kar nekaj zelo nestrpno čakalo – najboljša ličila 2017! To letos so skoraj izključno iz nižjega cenovnega razreda (z nekaj izjemami), kar me v resnici zelo veseli. To pomeni, da lahko super izdelke najdemo tudi na policah domačih drogerij in zanje ne bomo potrebovale izprazniti denarnice! Uživaj v branju – predlagam skodelico čaja in nekaj keksov (lahko pa tudi kozarec vina), saj je objava kar precej dolga.

Moja najljubša ličila 2017 – za lepo podlago

moja najljubša ličila 2017 tekoča podlaga

Najljubše tekoče podlage preteklega leta mi ni bilo težko izbrati. Gre za Paese Liquid Powder Double Skin Aqua (moja v odtenku 20A). Paese podlage imajo na strani štiri kvadratke in glede na to, koliko je zapolnjenih, veš, kako prekrivna je podlaga. Ta podlaga ima zapolnjene tri, kar pomeni srednjo prekrivnost. Mislim, da je tako postopek izbire podlage nekoliko lažji. Nanos z aplikatorjem je nekoliko nenavaden, vendar mi je všeč. Na meni podlaga le malenkost oksidira, manj kot mnogo drugih podlag, zato menim, da bi bila primerna skoraj za kateri koli tip kože.

moja najljubša ličila 2017 Paese tekoča podlaga in primer

V poplavi primerjev sem imela letos kar težko izbiro, vendar bom spet izbrala isto znamko, kot za tekočo podlago. Paese mattifying make-up base (za mastno in mešano kožo) je silikonski primer, na katerem bo tvoja tekoča podlaga izgledala čudovito. Mislim, da sicer za resnično mastno kožo ne bi bil najboljši – mešanica sebuma in silikona pač pogosto poskrbi, da tekoča podlaga kar zdrsnez obraza. Na normalni ali suhi koži pa, sploh v kombinaciji z zgoraj omenjeno tekočo podlago, ta primer deluje super.

Do letos sploh nisem verjela v BB kreme, vendar pa sem po testiranju Vipera BB kreme spremenila svoje mnenje. V bistvu sploh ne vem, če ji res lahko rečemo BB krema, saj gre za podlago s srednjo prekrivnostjo, ki kar lepo zakrije nepravilnosti na koži. Najraje jo uporabljam, ko nočem posvetiti preveč časa svoji podlagi, še vedno pa ne želim celemu svetu kazati svojih mozoljčkov. Če iščeš dobro BB kremo, ti jo vsekakor priporočam. Na Dragocena.si lahko pred nakupom naročiš tudi testerje različnih odtenkov, s katerimi boš lažje izbrala pravi odtenek zase.

Prav tako sem v letošnjem letu preizkusila nekje blizu ducata različnih korektorjev, tako iz drogerijskega, kot tudi višjega cenovnega razreda. Noben me ni posebej navdušil, dokler nisem po naključju naletela na Catrice Liquid Camouflage high-coverage concealer. To je bil moj prvi stik s tem izdelkom – ni mi jasno, kako ga prej nikdar nisem zasledila na prodajnih policah. Ne nanesem ga direktno pod oči, saj je za to presvetel in bi moje podočnjake le poudaril. Najprej jih prekrijem s korektorjem, ki je bližje mojemu tenu kože, nato pa uporabim ta Catrice korektor, da celotno področje pod očmi posvetlim. Prav tako ga uporabljam, da nekoliko poudarim lok obrvi, kadar imam slučajno minuto časa preveč. Prekrivnost je res fantastična, prav tako pa tudi cena!

moja najljubša ličila 2017 bell hypoallergenic Avon Mark zaključni puder

Dober obarvan zaključni puder z matirnim učinkom sem iskala kar nekaj časa.  O Bell Hypoallergenic Mat Powder (mislim, da je moj v odtenku 04, ki je najtemnejši, vendar žal odtenek ni zapisan na sami embalaži – Bell, FIX IT!) ne najdem dovolj dobrih besed. Ta je že moj drugi, saj sem v prvega skopala ogromno luknjo, prav tako pa sem si med Black Friday razprodajami kupila še rezervnega, da ne bom kdaj slučajno ostala brez njega. Ne gre ravno za najlažjo formulo, zato najlepše izgleda, če ga naneseš preko kakšne bolj lahkotne podlage. Tvojemu obrazu bo dodal nekaj dodatne prekrivnosti, kožo pa naredi čudovito. Več o njem lahko prebereš *tukaj*.

moja najljubša ličila 2017 zaključni puder

2017 je bilo definitivno leto brezbarvnih pudrov v prahu. Od vseh, ki sem jih preizkusila, je razmerje med ceno in kakovostjo po mojem mnenju najboljše pri Avon Mark Magix HD Finishing powder. Da – pri izbiri naj izdelkov upoštevam tudi ceno. Če ti bom priporočala nekaj za 40€, me mora dobesedno odpihniti s stola (kar me običajno ne), zato običajno izbiram izdelke, ki ne izsušijo denarnice, delujejo pa enako dobro. Avon Mark Magix puder je fino mlet in definitivno ohrani kožo lepo matirano. Več o njem lahko prebereš *tukaj*.

Moja najljubša ličila 2017 – za dodajanje življenja obrazu

moja najljubša ličila 2017 contouring

Osvetljevalci v kamnu me neustavljivo privlačijo, zato jih imam čisto preveč. Moj najljubši tega leta je vsekakor Essence Cubanita Jumbo Highlighter (na žalost iz omejene serije, vendar ga morda lahko še kje zaslediš – sicer pa ti priporočam, da objavo prebereš do konca, *namig*). Čudovit zlati odtenek v nežni formuli, ki je izredno enostavna za nanos. O velikosti sploh ne bi razpravljala, saj je res jumbo – večji od moje dlani, kar pomeni, da ga bom uporabljala kar nekaj let.

V trgovini me vedno mikajo tudi tekoči osvetljevalci, vendar se jim običajno izognem, saj se mi zdi, da z njimi naredim celo packarijo, da na koži ne izgledajo lepo in da jih težko zabrišem brez vidnih linij. Vsem tem pogojem se je zoperstavil tekoči osvetljevalec L.O.V LOVglow Highlighting drops. Kapljice, ki jih ven dobiš s kapalko, niso preveč pigmentirane, se pa lahko z nekaj nanosi osvetlitev bolj poudari. Ne pozabi, da tekoče izdelke vedno naneseš pred zaključnim pudrom – sicer bodo sedeli na koži in ne bodo izgledali naravno. Nekaj swatchev tega tekočega osvetljevalca lahko najdeš v *tej objavi*.

moja najljubša ličila 2017 Essence Cubanita

Tudi bronzerjev ni nikoli preveč, zato vedno iščem mojega naslednjega favorita. Letos je to Catrice Soleil D’Ete Sun stripping bronzer (LE), mat bronzer, ki na fotografijah izgleda nekoliko oranžen, vendar je v resnici precej hladnejši. Zaradi dokaj nevtralnega podtona bi bil po mojem mnenju super tudi za sneguljčice, ki vem, da bronzerje težko najdete. moja najljubša ličila 2017 kontura odtenki

Čeprav rdečila ne uporabljam vsakodnevno, jih še vedno (preveč) rada kupujem. Moje najljubše rdečilo tega leta je Catrice Light and Shadow blush (030 – Rose Propose), ki stane le nekaj evrov in je letos premagal rdečila Illamasque, Bobby Brown in Benefita, kar mislim, da ti kar nekaj pove o izdelku. Gre za čudovit temno roza blush, ki ga nanašam kar previdno, saj je precej pigmentiran. Če želim res le rahlo obarvati lička, pa se držim bolj na desni, svetlejši strani palete.

Moja najljubša ličila 2017 – za urejene obrvi (“just brow, not Instabrow”)

moja najljubša ličila 2017 izdelki za obrvi

Nisem velika oboževalka t.i. Instabrows in na meni jih ne boste videli, še vedno pa mi je všeč, da imajo moje obrvi lepo obliko in hkrati delujejo čim bolj naravno. To leto sem se naravnost zaljubila v Max Factor Brow Contouring Kit. Senčila za obrvi v tej paleti so izredno mehka, vendar pa v nasprotju s prvimi pričakovanji tudi zelo obstojna. Uporabljam prav vse barve, več o tej paletki pa si lahko prebereš *tukaj*.

Pri svinčniku za obrvi se vračam k znamki Paese, in sicer njihovemu Paese Brow Couture (moj je v odtenku 177). Na eni strani najdeš svinčnik, na drugi pa priročno krtačko. Čeprav ne gre za najmehkejši svinčnik, kar sem jih kdaj uporabljala, lahko z njim ustvariš res lepe in tanke črtice, ki posnemajo posamične obrvi. Sama sem ga uporabljala kakšen mesec, preden sem ga morala prvič ošiliti, torej ga boš imela za dolgo, dolgo časa. Na voljo je dosti odtenkov, ki nimajo sivega podtona, tako da boš verjetno lahko našla pravega zase.

Moja najljubša ličila 2017 – za čudovite oči

moja najljubša ličila 2017 senčila za oči

Med primerji za oči bom ponovno izbrala Avon Eyeshadow Primer (Light Beige). Sama nimam preveč mastnih vek, zato pri meni obstojnost ni prevelik problem, ampak primer v prvi vrsti uporabljam zato, da je barva senčil bolj izrazita. V ta primer sem v preteklem letu skopala ogromno luknjo in čeprav je star že več kot leto dni, nekako še nisem pripravljena, da se ločim od njega.

moja najljubša ličila 2017Catrice Aquafresh

Med tekočimi senčili brez sence dvoma moj glas podeljujem Catrice Aquafresh Highlighting eyeshadow (na sliki v odtenku 020 – Luminous sensation). Iz takšnih senčil so gotovo narejeni tisti puhasti oblački v nebesih. Senčilo ima ob dotiku želatinasto teksturo, kar morda ni slišati najbolj privlačno, se pa izjemno enostavno nanese in izredno hitro posuši. Lahko ga naneseš preko cele veke za enostaven vsakodneven videz ali pa ga kombiniraš s kakšnimi mat senčili. Svojega uporabljam že približno pol leta in zaenkrat ne kaže nobenih znakov, da bi se začel sušiti, kar je prav tako velik plus.

Med enojnimi senčili je letos vladal izreden boj, saj je na trg prišlo ogromno novih odličnih, ki sem ti jih predstavljala tekom leta. Zmagovalke so Catrice enojna senčila (v paleti zgoraj od leve proti desni odtenku 030 Please tell Rosie, 040 Wild Ginger, 080 Madomiselle Chic in 110 Chocolate cake by the ocean). V kategoriji enojnih senčil ti jih predstavljam, ker jih kupiš posamično, nato pa jih lahko dodaš v paleto, ali pa tudi ne. Formula je mehka in kremasta, prav vse, ki sem jih preizkusila, pa so tudi super pigmentirane. Kupila sem jih namreč kar preveč, vendar pa jih večina živi v moji unikatni paletki, saj se sicer preredko spomnim, da bi jih uporabila. Odlično je tudi razmerje med ceno in kakovostjo – vsaka senčka namreč stane le nekaj nad dva evra, prav toliko pa boš (če se tako odločiš) odštela tudi za paleto za štiri senčila. Ta je izredno dobro narejena in ima tudi ogledalo, zato ti jo prav tako priporočam, če nimaš druge možnosti shranjevanja enojnih senčil. Res upam, da bodo pri Catrice ponudbo nadgradili tudi z paleto za 8 teh senčil, kot so to storili pri Essence v poletnih mesecih.

moja najljubša ličila 2017 L.O.V eyeshadow palette

Ničesar nimam raje kot res dobro paleto senčil in letos je bilo dobrih veliko, vendar tu o zmagovalcu ni bilo dvoma. L.O.V Eyeshadow palette (720 Devoted to metallics) je bila moja daleč najljubša paleta letošnjega leta in uporabljam jo skoraj vsakodnevno. O njej sem napisala celo objavo, ki jo najdeš *tukaj*, zato se ne bom ponavljala. Vsekakor pa je po mojem mnenju ta paleta vredna vsakega evra!

moja najljubša ličila 2017 maskara eyeliner

Med maskarami sem izbrala tisto, ki mi podari čudovite trepalnice za najmanj denarja. To je Essence Instant Volume Boost mascara – odličen dokaz za mojo trditev, da so Essence maskare iz leta v leto boljše! Ta maskara bo lepo razčesala tvoje trepalnice in dodala veliko volumna. Če torej iščeš volumen, je to vsekakor maskara, ki ti jo toplo priporočam.

moja najljubša ličila 2017 Mark Avon eyeliner

Eyelinerja  ne uporabljam pogosto, toda vedno, ko sem se letos odločila zanj, sem izbrala Avon Mark črtalo. Zaradi natančne konice je uporaba res preprosta, cena je odlična, pigmentacija pa izjemna. Posuši se hitro in mat, tako da z njim nisem imela nikdar večjih težav.

Moja najljubša ličila 2017 – za zapeljive ustnice

moja najljubša ličila 2017 ustnice šminke

Čeprav se očitno počasi posljavljamo od mat trenda, še vedno z navdušenjem testiram vsako novo tekočo mat šminko, ki mi prekriža pot. Milani Amore Matte Lip Creme (12 Loved Aime) je bila v tej kategoriji moja najljubša šminka preteklega leta in kar težko verjamem, da je trajalo tako dolgo, da sem dejansko kupila kakšen Amore Creme. Čeprav bi si sama želela, da bi bila malenkost manj suha, je to cena, ki jo plačam za izjemno obstojnost. Ta šminka je namreč na mojih ustnicah preživela tudi že večerjo s tremi hodi, pa tudi kar nekaj poljubov. Super je tudi nabor odtenkov, tako da sem prepričana, da boš našla kakšnega po svojem okusu.

moja najljubša ličila 2017 ustnice swatchi

Ne spomnim se, kdaj sem nazadnje ponovila nakup balzama za ustnice. Ta čast je letos pripadla L’Occitane Pivoine Sublime obarvanemu balzamu, ki sem ga že omenila tudi *v tej objavi o mojih naj poletnih izdelkih*.  Je rahlo obarvan, čudovito diši, moje ustnice prijetno navlaži in jim da lep lesk. Všeč mi je tudi dobro zapiranje embalaže, ki poskrbi za varnost moje torbice.

moja najljubša ličila 2017 L'Occitane pivoine sumblime

Svinčnikov za ustnice ne uporabljam vsakodnevno, med vsemi, ki sem jih preizkušala letos, pa mi je bil najbolj všeč Nabla Magic Pencil (Dark Nude). Ta svinčnik je skoraj neviden, okrog ustnic pa ustvari skorajda “voskasto” obrobo, preko katere tekoča šminka ne more zaiti. Čeprav je eden najdražjih v tej kategoriji, kar jih imam sploh v svoji zbirki, je po mojem mnenju vsekakor vreden svoje cene.

Moja najljubša ličila 2017 – dva bonus izdelka

moja najljubša ličila 2017

To leto želim dodatno omeniti dva izdelka. Prva izredna nagrada gre  Max Factor Lash Crown Mascara za najbolj inovativen izdelek. Celotno objavo si lahko prebereš t *tukaj*, saj sem se o tej maskari kar razpisala. Zaradi dodatne mini krtačke so moje spodnje trepalnice in trepalnice v notranjem kotičku očesa ves čas uporabe izgledale veliko bolj urejene in natančno definirane. Edini minus te maskare je dejstvo, da se mi je posušila v dveh mesecih, zaradi česar ji ne morem dodeliti prvega mesta v njeni kategoriji. Igram pa se z idejo, da bi jo kupila ponovno, saj gre res za inovativen izdelek, vreden svojega denarja.

Zadnja častna objava gre Essence Hip Girls Wear Blue Jeans Illuminating Face Cream gel v kategoriji “žal mi je”. Zakaj mi je žal? Ker je šlo za izdelek v omejeni izdaji in nisem prepričana, če ga lahko še kje dobiš, kljub temu pa je tako super, da ga morem omeniti. Sama sem gel nanašala pod tekočo podlago. Celoten obraz je nežno osvetlil brez nepotrebnega vilinskega svetlikanja – koža je delovala bolj gladko, bolj sveže in bolj napeto. Upam, da bomo to formulo v prihodnosti videli tudi v kakšnem drugem Essence ali Catrice izdelku.

To so torej moji najljubši izdelki leta 2017, sedaj pa je čas, da s tabo delim še zmagovalko nagradne igre iz Blogmas #6. To je Kristi Benko. Kristi čestitke, javi mi prosim svoje podatke preko Facebooka, da ti lahko pošljem nagrado.

Tu pa je že nova nagradna igra, v kateri podarjam  nekatere izdelke izmed mojih letošnjih najljubših, k vsem na spodnji fotografiji pa bom priložila še dve presenečenji! Osvojiš lahko Essence Cubanita osvetljevalec in Catrice Soleil D’Ete bronzer (ki ju ni več mogoče dobiti na prodajnih policah), Catrice Light&Shadow blush, čudovito Catrice Aquafresh senčilo, Essence Volume Boost maskaro ter L.O.V paleto senčil za oči. Dve presenečenji sta prav tako lepotni iz kategorije ličil, vendar pa želim, da bo zmagovalec ali zmagovalka nagradne igre ob prejemu paketka vsaj malo presenečen/a 🙂

moja najljubša ličila 2017 nagradna igra

Kako sodeluješ? Sodeluješ preko spodnjega Rafflecopter linka, v katerem najdeš različne načine za sodelovanje. Med vsemi sta obvezna samo dva, in sicer 1) da všečkaš mojo Facebook stran Low Maintenance Beauty ter 2) da mi preko zasebnih sporočil na Facebooku pošlješ geslo za sodelovanje. Geslo najdeš tako, da pobrskaš po Blogmas objavah 1-7 letošnjega leta. V vsaki se skriva fotografija z eno besedo. Če vse te besede sestaviš skupaj, boš dobila geslo, ki mi ga pošlješ.

Vse ostale možnosti sodelovanja (Instagram, Bloglovin’, komentiranje bloga) so samo dodatne možnosti, ki ti prinesejo več možnosti, da nagrado osvojiš, niso pa obvezne. Nagradna igra traja do sobote, 23.12. do 21h zvečer in je odprta samo za prebivalce Slovenije. Nagrajenec/ka bo objavljena v objavi 24.12. ter na Facebooku. Po tem ima tri dni, da mi javi svoje podatke, sicer bom izbrala drugega nagrajenca/ko. V nagradni igri se podeli samo ena nagrada, in sicer paket izdelkov na zgornji fotografiji + dve presenečenji.

a Rafflecopter giveaway

Mislim, da gre za nagrado, za katero se je vredno potruditi. Se strinjaš z mano? 🙂 Veliko sreče in do naslednjič, ostani čudovita!

This post is also available in: enEnglish

6 Comments

  1. Jerneja Benčina
    18. 12. 2017 / 13:07

    Z veseljem sodelujem! ??❤️

    • Jerneja Benčina
      18. 12. 2017 / 13:08

      Fb : Neja Bencina ?

  2. 21. 12. 2017 / 9:39

    Meni je bila všeč tista, ko si sama delala voščilnice in si o babici povedala. Ta je taka srčna <3 In tudi voščilnice so ful dobre!

  3. Patricija
    21. 12. 2017 / 10:02

    Odlična objava, kot vedno! ❤️ Čudovita nagradna igra, se že veselim! 🙂 Sodelujem??