Bourjois Satin Edition 24hr Eyeshadow

Bourjois Satin Edition 24hr Eyeshadow

Adijo mat senčila, pozdravljene bleščice, sijoči odtenki, holografsko prelivanje barv. Če redno bereš moj blog, potem veš, da ličil, ki jih navdihujejo samorogi, mavrice ter vesoljske ladje, tu ne boš našla. Po drugi strani pa moja ljubezen do svetlikajočih, bleščečih senčil ni zbledela niti, ko je bilo tako ličenje sredi mat trendov največji lepotni greh. Zato sem še posebej vesela, da se moje veke – in ustnice – lahko spet brezsramno lesketajo, danes pa ti povsem v tem stilu predstavljam Bourjois Satin Edition 24hr Eyeshadow, tekoča senčila za oči, ki so me v zadnjih tednih povsem navdušila.

Kakšna je embalaža Bourjois Satin Edition 24hr Eyeshadow?

Bourjois Satin Edition 24hr Eyeshadow

Glede na to, da se nahajaš na tem blogu, je verjetnost, da si v preteklih letih videla vsaj eno tekočo mat šminko, precej visoka. No, Bourjois Satin Edition 24hr senčila imajo prav takšen stil – pakirana so v steklenički (8ml) in imajo klasičen mehak aplikator. S tem lahko senčila naneseš neposredno na veke (česar ti sicer ne priporočam, a o tem kasneje). Ime odtenka je odtisnjeno na nalepki, ne pa tudi na embalaži. Barva pokrovčka z aplikatorjem se ujema z barvo senčila, zaradi česar so videti naravnost čudovito, sicer pa smo prekrasnih embalaž pri Bourjois že vajeni.

Kakšna je formula Bourjois Satin Edition 24hr Eyeshadow?

Bourjois Satin Edition 24hr Eyeshadow

Formula teh tekočih senčil je kremna in izredno pigmentirana. Kot obljublja že samo ime, ustvarijo satenast videz. Po stiku s kožo se posušijo zelo hitro, v kakšnih desetih sekundah, zato je z njimi potrebno delati previdno in s pametjo. Ko se enkrat posušijo, ostanejo na svojem mestu. Preverjeno jih ne premakne niti mencanje oči, niti kakšna dežna ploha – potreben bo dober odstranjevalec ličil. Ob prvem stiku s kožo je občutek nekoliko hladilen, vendar praktično takoj izgine. Senčilo nima nobenega izrazitega vonja.

Kakšni so odtenki Bourjois Satin Edition 24hr Eyeshadow?

Sama sem testirala tri odtenke, na voljo pa jih je kar osem.

Bourjois Satin Edition 24hr Eyeshadow Beige Seller

Beige Seller je odtenek, ki je po mojem mnenju od treh, ki sem jih testirala, najbolj univerzalen in uporaben za vsako ljubiteljico svetlečih senčil. Sama ga uporabljam na notranjem delu veke in za poudarjanje kotička oči, čudovit je tudi ob nanosu preko cele veke z močnim eyelinerjem. Sam odtenek je zlat, z nadvse nežnim in rahlim roza podtonom.

Bourjois Satin Edition 24hr Eyeshadow Mauve your body

Mauve your body je nekoliko temnejši odtenek, ki se ga čudovito nadgradi z več sloji. Nežno vijolična barva izgleda čudovito ob nanosu na zunanji del veke in v pregibu, uporabiš pa jo lahko tudi namesto eyelinerja.

Bourjois Satin Edition 24hr Eyeshadow Drive me gray-zy

Drive me Gray-zy je, kot pove že ime samo, nežen svetlikajoč srebrno siv odtenek. Od vseh treh zame osebno najmanj uporaben, kar pa je seveda odvisno od tvojega življenjskega stila in osebnih preferenc pri izbiri barv.

Bourjois Satin Edition 24hr Eyeshadow swatches

Kako ti priporočam nanos Bourjois Satin Edition 24hr Eyeshadow?

Sama sem preizkusila kar nekaj različnih možnosti nanosa teh senčil in reči moram, da so bile nekatere variante izredno naporne, nekatere pa zelo enostavne.

Bourjois Satin Edition 24hr Eyeshadow

Ne priporočam ti nanosa direktno z aplikatorjem, razen morda v kotiček očesa. Aplikator ni prav majhen, kar že samo po sebi predstavlja določen izziv. Drugi problem je tudi to, da je nanos z aplikatorjem nekoliko neenakomeren, kar ne izgleda prav lepo. Aplikator se še najbolje obnese za nanos ob spodnji veki. Nekoliko boljša izbira za nanos je čopič, pri čemer pa se bolje obnesejo sintetični ter kompaktni čopiči, zaradi česar je pravzaprav tak nanos možen samo na veko. Zabrisovanje z večjim, mehkejšim čopičem v pregibu je skorajda nemogoče, saj se senčilo prej posuši, ko poizkusiš v pregib zabrisati mokrega, pa v njem ostanejo sledi čopiča.

Moj najljubši način za nanos Bourjois Satin Edition 24hr senčil je s prsti. Da, s prsti – tega blogerke ne rečemo prav pogosto. Senčilo z aplikatorja preneseš na prst – jaz uporabljam kazalec za zunanji del veke in pregib ter prstanec za notranji del očesa. Tako najlažje kontroliraš nanos, hkrati pa senčilo zabrišeš zelo hitro in enakomerno.

Bourjois Satin Edition 24hr Eyeshadow

Vse variante razen slednje so se pri meni končale dokaj slabo, nanos s prsti pa izgleda čudovito, predvsem pa je izredno hiter in sedaj mojo jutranjo rutino s petih minut za senčila skrajša na kakšno minuto. Še lepše se senčila nanašajo čez podlago s klasičnimi senčili v prahu oziroma veko, na katero prej naneseš primer in ga fiksiraš z brezbarvnim pudrom v kamnu ali prahu.

Ti Bourjois Satin Edition 24hr Eyeshadow priporočam?

Bourjois Satin Edition 24hr Eyeshadow

Ta senčila ti vsekakor priporočam, v kolikor si ljubiteljica svetlikajočih senčil, hkrati pa želiš nekoliko poenostaviti svojo dnevno rutino ličenja, ali pa so ti všeč svetlikajoči odtenki, pri katerih lahko intenzivnost poljubno nadgradiš. Če pa si ljubiteljica izredno natančne aplikacije s čopiči, pa morda ta senčila zate niso najboljša izbira.

Kakšno pa je tvoje mnenje o takem tipu tekočih senčil za veke? Si že kakšnega kdaj preizkusila ali pa te mikajo? Javi mi v komentarju in kot vedno – do naslednjič, ostani čudovita!