Max Factor Miracle Contouring paleta

Max Factor Miracle Contouring paleta

Že kakšno leto nazaj sem  bolj kot ne nehala kupovati konturing izdelke, predvsem zato, ker jih imam enostavno preveč. Preizkusila sem najcenejše, najdražje in vse tiste vmes in se pridno držala svojih favoritov. Potem pa se je v mojem nabiralniku znašla kremna konturing paleta in skušnjava je bila enostavno prevelika, zato sem nanjo takoj namočila svoje prste. Sedaj jo uporabljam že nekaj tednov in mislim, da lahko s teboj delim svoje mnenje.

Max Factor Miracle Contouring paleta: kaj ti prinaša?

Max Factor Miracle Contouring paleta

V paleti je 8 različnih odtenkov, štirje temnejši in štirje svetlejši. Moj največji pomislek pri nakupu tovrstnih palet je, da je verjetnost, da boš uporabljala prav vse odtenke, zelo majhna. Tudi ta paleta pri tem ni odtenek, se je pa na tem področju izkazala bolje kot mnoge druge – uporabljam namreč kar šest od osmih odtenkov.

Max Factor Miracle Contouring paleta

Paleta je dokaj trdna, kar je nekako značilnost vseh Max Factor palet, zato ne bi imela nobenega pomisleka glede kakšnih potovanj s to paleto v kovčku. Z dna palete lahko posamezne odtenke enostavno porineš ven iz palete in jih vstaviš v drugo paleto, vendar pa na žalost niso magnetni, tako da boš potrebovala še samolepljive magnetke. Sama tega tokrat ne bom naredila, ker uporabljam dovolj odtenkov, da lahko paleta ostane takšna, kot je.

Rok uporabe je 24 mesecev, kar je za kremni izdelek dolga doba – bravo Max Factor!

Max Factor Miracle Contouring paleta: odtenki

Max Factor Miracle Contouring paleta

#1: svetlo rjav, skorajda oranžen odtenek – preveč oranžen za moj ten kože

#2: temno rjav, praktično brez rdečih ali oranžnih podtonov – odličen odtenek za konturo

#3 siv odtenek – sama ga ne uporabljam in ne razumem, kaj počne v paleti

#4 svetlo rjav odtenek brez podtonov – lep bronzer, sploh za poletne dni

#5 klasičen odtenek v barvi lososa, trenutno zame presvetel, še slab mesec nazaj pa je bil ravno pravšnji za korekcijo nepravilnosti pred nanosom tekoče podlage

#6 svetlo oranžen odtenek, pri mojem tenu perfekten za prekrivanje podočnjakov

#7 bel odtenek z malenkost roza podtona, dober za osvetljevanje

#8 svetlo rumen odtenek, prav tako odličen za osvetljevanje, sploh pri nevtralnem ali hladnem podtonu kože

Max Factor Miracle Contouring paleta: formula in uporaba

Max Factor Miracle Contouring paleta

Formula Max Factor Miracle Contouring ima izredno prijetno, mehko formulo. Sama izdelek na želene dele izdelek nanesem in zabrišem bodisi z gobico, bodisi s kakšnim mehkejšim čopičem. Trd in gost čopič po mojih izkušnjah ne deluje tako lepo, saj pobere preveč izdelka in ga je treba znova in znova nanašati. Všeč mi je, da se formula ne posuši hitro, saj lahko tako nanesem več, če je potrebno, lahko pa tudi nekoliko odstranim, če nanesem preveč.

V kolikor želim bolj nežen videz, nanesem konturo pred tekočo podlago, če želim močnejše linije, pa po tem. Pazi le, da pred nanosom ne naneseš nobenega izdelka v kamnu!

Ne bom ti posebej razlagala, kje se uporabljajo temnejši in kje svetlejši odtenki. Deloma je to odvisno od tvojega obraza, deloma od tega, kaj želiš z nanosom posameznih izdelkov doseči.

Zapomni pa si zlato pravilo: s temnimi odtenki ustvarjaš senco in tisti del obraza navidez potisneš nazaj, s svetlejšimi pa ustvarjaš svetlobo in tisti del obraza prineseš v ospredje, torej ga poudariš. Ravno zato na primer na mozoljčke in nepravilnosti ne nanašamo odtenkov, ki so svetlejši od tekoče podlage.

Max Factor Miracle Contouring paleta: ti jo priporočam?

Pri kremnih izdelkih sem vedno specifična: če jih ne maraš že v štartu, potem ta paleta seveda ni zate. Prav tako ta paleta ni zate, če hočeš ekstra močno konturo z enim samim potegom in si na tem področju totalna profesionalka, ki ne prisega na nič manj kot YouTube konturo (kar ne pomeni, da je s to paleto ne moreš doseči, ampak verjetno bo trajalo dlje, kot s klasičnimi izdelki v kamnu).

Če pa ti je všeč naravna kontura, ki poudari, kar želiš poudariti, pri čemer na obraz ni treba nanesti 10 plasti, potem je to paleta zate.

Prav tako ti jo priporočam, če se konture še učiš – s kremnimi izdelki je lažje popraviti napake, kot z izdelki v kamnu. Prav tako je velika prednost palete širok nabor odtenkov, saj je verjetnost, da boš tako poleti, kot pozimi našla odtenek zase, veliko večja.

Paleta ti je na voljo na vseh standardnih prodajnih mestih Max Factor, kar je pri nas večina drogerij.

Si jo boš privoščila ali pa si jo morda celo že kupila? Vesela bom tvojega mnenja. Do naslednjič, ostani čudovita!